Krzysiek1992 Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam!!! Moja Drosera burmani usycha nie wiem dla czego? Zapewniam jej dobre warunki stoi na południowym parapecie. W pochmurne dni doświetlam ja lapką z Zarówka Osram 30W. Podlewam woda destylowana podlewam do 2cm a jak woda wyschnie to nastepnego dnia ponawiam czynność. Nie wiem co jest spowodowane usychaniem liscu. Za pomoc z góry dziękuje!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Zrezygnuj z tego oświetlania żarówką, jeżeli stoi na południowym parapecie to nie potrzebuje dodatkowego oświetlania. Żarówka wytwarza dużo ciepła, może to wysuszyć / spalić liście. Jeżeli już doświetlasz - używaj świetlówek. Roślina rośnie na odpowiednim podłożu? Nie ukrywam, że pomocna byłaby fotka Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Jest jednoroczną rosiczką i zdycha ze starości? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1992 Napisano 14 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Roślinke kupiłem w nepenti 2 tydognie temu mojemu koledze ktory kupił w tym samym czasie co ja to też mu schnie tylko ze jemu jeszcze bardziej a on wclae nie dośwetla a stoi na połodniowym parapecie i hodujemy tak samo. Pomocy! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senator11111 Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) Na forum nepenti oferta skapiradlo pisze "(pierwsze 2-3 tyg musi miec bardzo duza wilgotnosc)" . zapewniles tą wilgotność?? Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez senator11111 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1992 Napisano 14 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Tak Zapewniłem. Stoi w plastikowym pudełku przykryte platikownym oudełkiem A na sam spod wsypałem keramzytu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Ugotowałeś na parze ją. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 a Ja trzymam w akwarium i tez schnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 A u mnie rosna w plastikowym pudełeczku(przezroczystym) minimalnie wentylowanym i jest im dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 u nas stoją 3 burmani na południowym oknie w zamkniętym terra i rosną pięknie .... doświetlane są w pochmurne dni świetlówkami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 MI juz odrosły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi