Evka13 Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Już kilkakrotnie rozmnażałam z liścia rosiczki ( na razie tylko capensis ) w szklance z wodą destylowaną. Szybko puściły listki i teraz ładnie rosną. Zastanawiam się jednak czy nie będą lepiej puszczały w plastikowym pojemniku z przykrywką i oczywiście wodą destylowaną?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 a niby co plastikowy pojemnik ma do tego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scorpio_81 Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 (edytowane) a niby co plastikowy pojemnik ma do tego Pewnie to, że ma pokrywkę Czyli zasadniczo chodzi o to czy lepiej przykrywać czy lepiej nie przykrywać Edytowane 19 Września 2007 przez scorpio_81 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobik13 Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Ja zawsze przykrywam przykrywką, tylko nie wkładam liścia do pojemnika z wodą destylowaną tylko na wilgotny torf. Tym sposobem udało mi się rozmnozyć: Drosera capensis, Drosera aliciae, Drosera dielsiana, Drosera madagascarienisis, Drosera binata. Roślinki rosną o wile szybciej niż małe siewki z nasionek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Ja rozmnażam w szklance z wodą destlowaną . Jak narazie to tylko jeden eksperyment mi się nie udał a mianowicie rozmnożyć rosiczke pigmejską co jest nie możliwe z tego co wiem , ale chciałem spróbowa podobnie jak bobik13 rozmnażam muchołówki oraz tłustosze bardzo ładne są . Najłatwiej jednak chyba się rozmnaża tłustosze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satariel Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 a czy jak rozmnazacie w szklance z woda to ta szklanka ma stac na parrapecie poludniowym w sloncu czy lepiej w jakims cieniu?? ja mysle o rozmnazaniu mucholowek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol_187 Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 Czy mógłby ktoś dokładniej opisać rozmnażanie rosiczki capensis red albo alby z liścia i podzielić się swoim eksperymentem a mianowicie : 1.Na co, do czego wkładać liście?? 2.Jaka temperatura ?? 3.Jaka ilość światła ?? 4.Czy zapewnić dużą wilgotność powietrza ?? Za odpowiedź z góry dzięki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_krasnik Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 No właśnie też by mnie ten temat interesował, możesz dokładniej napisać/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamcio122 Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 Taki temat już jest na forum i wszystko tam jest dokładnie opisane http://nepenti.eu/forum/rosiczka-Tropikaln...iscia-t593.html wystaczy poszukać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 Jeśli czegoś nie wiesz, proponuje poszukać. Było na forum mówione wiele razy o tym, a to jeden z ciekawszych tematów: http://nepenti.eu/forum/Drosera-Paradoxa-S...iowa-t4660.html temat zamykam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi