gad2000 Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 chce przesadzić mojego tłustosza tylko że teraz jest w doniczce średnicy mniej wiec 6-7 cm a chce dać do 13 cm wiec czy to nie będzie za duża doniczka ?prosze o jakieś rady Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilof23 Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 no ale jakiej wielkości jest ten tłustosz ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 21 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2007 no ale jakiej wielkości jest ten tłustosz ? w doniczce są trzy największy ma może6 a małe po 3-4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 Z doświadczenia wiem, że dla tlustoszy doniczki nie powinny być zbyt szerokie, lecz ważne aby były wysokie. Aczkolwiek nikt Ci nie broni przesadzić. Po prostu u mnie tłustosze czują się lepiej w doniczkach wyższych niż szerszych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 przeciez tlustosze maja malutkie korzenie to po co im dlugie doniczki? chyba dlatego sie u ciebie czuja lepiej w takich bo woda z podstawki nie dochodzi az tak wysoko i maja bardziej sucho niz pozostale rosliny a tlustosze to lubia pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 Josyn, otóż to. Woda nie dochodzi tak jak w innych doniczkach, więc podłoże jest wilgotne a nie mokre. A tłustosze lubią niezbyt mokre podłoże. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi