unkel Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Przeszukujac interet w poszukiwaniu sklepu z roslinami w Berlinie (wszak mam o 400km blizej niz do Warszawy) znalazlem kilka sklepow (oczywiscie zaden z Berlina). W wiekszosci nie bylo nic specjalnego, wot takie nepenti lite Moja uwage przykula jedynie ta strona: http://www.carnivorsandmore.de/ Jest tam lista w .pdf. Kolekcja kapturnic jest imponujaca jednak lista jest dosyc stara. Napisalem do wlasciciela strony e-maila z pytaniem czy to wciaz aktualne i czy ewentualnie jest w stanie udzwignac hurtowe zamowienie z Polski A moze juz ktos ma jakies doswiadczenia z tym panem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 To jest oferta Christiana Kleina, osoby raczej znanej w świecie hodowców. Masz tu link do tematu ze zdjęciami jego kolekcji: http://forum.carnivoren.org/topic.php?id=7...lein&page=1 podeprzyj szczękę i oglądaj. ten pan chyba raz w roku organizuje u siebie "drzwi otwarte" i można to wszystko obejrzeć na żywo. Tu z kolei masz link do artykułu o tym panu: http://www.geo.de/GEO/natur/oekologie/3679.html# Jeśli kumasz etwas Deutsch to sobie poczytaj :-) Myślę, że można mu ufać, choćnigdy nie robiłem z nim interesów. Jakbyś chciał coś zamawiać to daj znać, może się podepnę pod zamówienie. koszty przesyłki do krajów EU ma trochę wysokie:-/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkel Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2007 ale posadzilem babola Z tego co czytam najpierw trzeba mu zlozyc zamowienie on odpisze ile to bedzie kosztowac z przesylka. Jesli nic nie kupie w Poznaniu teraz to najpewniej bede cos dzialal Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 ja znam strone sklepu ktory sprzedaje kilka gatunkó roślin ale nie będę go podawal Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Miecio- nikt tobie tych roślin nie zje...ale jak chcesz...forum jest po to żeby pomagać i dzielić się wiedzą... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czatol Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Miecio po co w ogóle piszesz że znasz, jak już to zostaw to dla siebie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surivitna Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Miecio pewnie miał na myśli Nepenti, nie Miecio? To taka podpucha, ten Miecio to niezły figlarz... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 christian klein odpisuje na maile chyba raz na rok, lepiej zadzwonic, ale i tak najczesciej odbierze zona. To jest dopiero figlarz Ale roridule ma kilkumetrowa, piekny widok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkel Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2007 nawet na maile z zamowieniami? To gorzej, bo az tak po niemiecku nie sprzecham Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 to pisz po angielsku bo całkiem nieźle mówi po angielsku jak zresztą 99 % hodowców i handlowców Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkel Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 napisalem po angielsku, mowie o ewentualnym telefonie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 ja znam strone sklepu ktory sprzedaje kilka gatunkó roślin ale nie będę go podawal bez komentarza.. Słuchaj unkel jeśli dobrze zrozumiałem temat to koleś mieszka w Berlinie. Mam tam rodzinke co jakiś czas przyjedzie do Polski i jedzie pracować w Berlinie . Więc jeśli byłbyś zainteresowany to nie widze problemu, żeby tak rozwiazać przesyłke. Odrazu jak mozna przy tym dołaczyłbym się do zamówienia. W polsce GSL bym Ci wysłał paczke wiec znacznie oszczedniejsze rozwiazanie... P.S interesują mnie tylko 3 roslinki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkel Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 W Berlinie to ja szukalem sklepu i nie znalazlem. Ten pan mieszka przy granicy z Francja wiec spory kawalek. Jesli masz rodzinke w Berlinie to otwiera nowe drogi kombinacji z przesylkami Ale o tym moze pozniej, jak juz bedziemy wiedziec co zamawiami i Christian wyliczy koszty przesylki. No chyba ze ktos zna hodowce z Berlina a ja nie znalazlem jego listy/strony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 myślałem, że się domyślicie o co chodzi. Chodziło o to że jak bym nap. tu to bym % dostał i jak by ktoś chciał to na PW by napisął i bym podał ale jeśli tak stawiacie sprawe to juz nikomu nie będe o tym mówił, jedna osoba napisała do mnie na gg i podałem jej linka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Chodziło o to że jak bym nap. tu to bym % dostał Na flaszkę zawsze możesz liczyć o ile kontakt będzie tego wart. Chętnie poznam ten tajny adres - GG 3483434 Co do Ch.Kleina to twierdzę, że zarówno odpisuje na maile jak i bardzo terminowo przysyła kupione roślny. Mam od niego kilka rosiczek (w tym duży okaz D.regia) i bardzo sobie chwalę z nim kontakt. Dobre ceny, szybka wysyłka, po kilka egzemplarzy każdego gatunku... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi