matt321 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam, Ostatnio zaobserwowałem iż u dołu doniczki z dośc duzo kapturnica przez dziurki do pobierania wody wystają 2 korzenia.Nie wiem co teraz robic.Czy czekac z przesadzeniem do wiosny czy przesadzac teraz bo chyba w takiej sytuacja trzeba jak najszybciej przesadzic? Z góry dzieki za pomoc Matt321 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 jesli nie okaleczysz rosliny a jedynie przeniesiesz ja do wiekszego pojemnika to nic sie nie stanie jesli od razu przesadzisz. moim zdaniem nie ma potrzeby czekac do wiosny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Możesz teraz przesadzić, aby zmniejszyć "szok" nie rozdzielaj bryły ziemi i przełuż cały trof do większej doniczki uzupełniając braki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 koniecznie przesadz bo korzenie zgnija w tej wodzie. aha i ja mam pytanko - kapturnice rozdzielac teraz czy po zimowaniu ? bo z tego co wiem to po zimowaniu sie bardzo dziela i chyba by sie bardziej namnozyly. mam racje ? pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi