Lukasz_Nepenti Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 Udalo sie wykonac kolejna krzyzowke tlustoszy. Tym razem zapylilismy pinguicula esseriana pylkiem pinguicula emarginata. W Efekcie powstało ponad 50 nasion w torebce. Oto 2 z nich (zdjecie mikroskopowe) Na kwiaty bedzie trzeba jeszcze troche poczekac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Początkujący Napisano 14 Kwietnia 2006 Share Napisano 14 Kwietnia 2006 I co wysialiście nasiona????? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 14 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2006 Tak, oczywiscie, ale roslinki sa malenkie, wiec poki co nie ma co pokazywac. Pojawia sie co raz wiecej kwiatow, wiec bedziemy tworzyc kolejne krzyzowki, a nowa szklarnia pozwoli na utrzymywanie wiekszej ilosci tlustoszy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Początkujący Napisano 14 Kwietnia 2006 Share Napisano 14 Kwietnia 2006 A czy isnieje Tłustosz o żółtych kwiatach?????? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 14 Kwietnia 2006 Share Napisano 14 Kwietnia 2006 nie. przynajmniej ja się z takim niespotkałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugstraps Napisano 14 Kwietnia 2006 Share Napisano 14 Kwietnia 2006 Owszem P. lutea Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Początkujący Napisano 14 Kwietnia 2006 Share Napisano 14 Kwietnia 2006 Widziałem ją jeste piękna. Ma ktoś ją w kolekcji??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta_Nepenti Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 Jest jeszcze mala populacja p.filifolia oraz p.pumila o zoltych kwiatach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Początkujący Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 A bedziecie mieć je w sklepie???? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 Przepraszam za odświerzenie tematu, ale tłustosz był mały i nie było po co pokazywać zdjęć (wg. p. Łukasza). Teraz myśle, że chociaż troche podrósł, i chciałbym sie zapytać, czy zdjecia już są. Interesuje mnie wygląd tego tłustosza. Bardzo proszę o odpowiedź (najlepiej ze zdjęciem ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 też jestem ciekaw co wyrosło jak się uda to zkrzyżuję P. x 'weser' z P. x 'Tina' Nie mam jeszcze doświadczenia w krzyzowaniu ale od czegos trzeba zacząć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chewa Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 Popieram moich przedmówców chętnie bym go też zobaczył. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi