fremik Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 good dobra robota, nie ma co. Teraz tylko rośliny rośliny i rośliny do środka upychać chciałbym też już mieć swoją konstrukcje za sobą... naprawdę dobra robota pozdrawiam Łukasz ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszTrela Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 Hee...wróżę z fusów i tak mi się napisało To musisz zrobić ..:::klik:::.. i masz pokaźne źródło inspiracji. Co do korzonka, dobrze by było, gdyby pochodził z torfowiska. W przeciwnym wypadku zacznie pleśnieć, jak egzotyczne okazy ze sklepów zoologicznych. Chyba, że w ruch pójdzie żywica epoksydowa ;D trochę się będzie błyszczeć ale co tam... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mehi Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 A dziekuje za linka lecz moje inspieracje ida prosto z natury nie lubie ściagac pomyslow innych i nie lubie na nie patrzec bo wtedy zbyt one na mnie wplywaja i praca staje sie mniej moja. Po korzen to chyba sie wybiore gdzies pod warszawe bo wszystko w sklepach jest albo za male albo o byle jakim ksztalcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszTrela Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 Ech, nie pisałem, że musisz zerkać do galerii użytkowników. Jest tam takie fajny temat "w poszukiwaniu inspiracji" Zerknij na zdjęcia użytkownika –Maciek. Ach...te korzenie ;D Takich w sklepie nie mają. Zawsze możesz też podesłać fotkę swojego akwa nature. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 (edytowane) SUPER TERRA!!! Na twoim miejscu zrobiłbym tylko jedną rzecz więcej - zasypałbym mchem (czy tym co tam leży na spodzie) całe doniczki - wyglądałobyto jakby rośliny wyrastały prosto z podłoża, nie z doniczek. Edytowane 7 Września 2007 przez Nepenthes Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mehi Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 wiem, wiem, one beda zarosniete tylko mech musi odzyc bo teraz jest taki klapniety. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 jedna rzecz mnie strasznie interesuje, a mianowicie to ile wydalas za zywice, bo mysle nad tera wylozonym wlasnie zywica... jeden koles powiedzial mi ze rowniez dobrym sposobem na zabezpieczenie drewna byloby najpierw jego pobejcowanie tak z 3 warstwy lub wiecej, a nastepnie polakierowanie, rownie trzy warstwy lub wiecej, ale nie chce mi sie cos wierzyc by takie cos sie sprawdzilo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszTrela Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 1 kg żywicy kosztował 69zł. Dane ze strony Mehi: http://www.freewebs.com/mehitabel/owadozer.htm Tańszą alternatywą wydaje się użycie „folii” w płynie. Nakłada się ją wałkiem, pędzlem lub packa. Ten ostatni sposób zdaje się być najlepszy. 2warswty folii nałożone packa dają gwarancję wodoszczelności. Folie taka produkuje ATLAS jako materiał zabezpieczający miejsca narażone na wilgoć. Zamiast lakieru i bejcy możesz użyć powłoki farb poliuretanowych lub sylikonowych. Te ostatnie służą do malowania powierzchni drewnianych, drewnopochodnych i stali. Farby sylikonowe służą do zabezpieczania powierzchni statków/promów (coś dla Ciebie ozzi) przed agresywnym środowiskiem jakim jest słona woda. Są w produkowane w potężniej gamie kolorystycznej. Nic tak nie da gwarancji trwałości jak żywica epoksydowa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mehi Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Popieram Bartosza, zywica jest najpewniejsza. Na poczatku tez myslalam nad bejcami i takimi innymi ale wolalam nie ryzykowac. Moja praca mnie nauczyla ze wole od razu wydac na najdrozsze produkty (tak jak na zywice ktora jest drozsza od farb i bejc) niz potem wyrzucac gorsze produkty by w efekcie i tak kupic te drozsze. Przy takich zeczach jak terraria niedosc ze na gorszych produktach wszystko moze "runac" to jeszcze poprawki beda kosztowaly majatek a nie tylko drozsza zywice plus pedzelek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pessos Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 (edytowane) ... Edytowane 28 Listopada 2007 przez pessos Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waleń Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 Niezła robota, tylko wnętrze niech podrośnie Aaa i gdzie ty kupowałaś żywicę na ściany bo też pracuję nad czymś podobnym (tylko wiszącym na ścianie) a "szafkę" mam gotową i się właśnie zastanawiałem czym ją "zaimpregnować" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 Tu Pysia, a mnie sie po prostu podoba i podziwiam Cie za taki zmysl tworczo-majsterkowiczowy Ja takowego nie posiadam GRATULUJĘ !!!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 No to czekamy na aktualne zdjęcia B) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mehi Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 a ja w tym czekaniu nie przeszkadzam B) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilof23 Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 no Mehi gratuluje takie ładne to terro ze bym sobie tam zamieszkał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi