kos1a Napisano 1 Września 2007 Share Napisano 1 Września 2007 Moje pierwsze *arium dla (narazie) dwóch dzbaneczników. Zresztą jak się okazało dużo więcej nie wejdzie Technicznie: Terra, Pompka 1, Pompka 2, grzalka, przewod grzewczy, Świetlówka, Pare diodek, Termometr/Higrometr analogowy, czujniki temp. ds18b20, czujniki wilgotnosci syh-2s, fogger, troche rurek. Teraz pracuję nad integracją wszystkiego za pomocą sterownika (na avr). pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 1 Września 2007 Share Napisano 1 Września 2007 Ładne Tylko skąd tam jarzębina? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 1 Września 2007 Share Napisano 1 Września 2007 Fajnie się wszystko prezentuje Tylko... czego uzyłeś jako drenażu? Zwirku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos1a Napisano 1 Września 2007 Autor Share Napisano 1 Września 2007 Jarzębina wpadła razem z zawartością miski z jakimiś bliżej nie określonymi nasionami Capensisy wpadły bo mam ich kilkadziesiąt - taki test, ale już potraciły kropelki. Storyczki odłamane od dużych rosły już wcześniej z dzbanecznikami w kuli. Jako drenaż jest czysty gres marmurkowy. I odpompowuję wodę tak, żeby była na niskim poziomie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moori Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 Marmur to skała metamorficzna powstała z przeobrażenia wapieni więc poważnie bym się zastanowił nad jej zastosowaniem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desirekkk Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 czyli torf z kwasnego stanie sie zwyklym a na drewno cos nalozyles/as bo jest duze prawdopodobieństwo , że z pleśnieje ;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos1a Napisano 4 Września 2007 Autor Share Napisano 4 Września 2007 czyli torf z kwasnego stanie sie zwyklym a na drewno cos nalozyles/as bo jest duze prawdopodobieństwo , że z pleśnieje ;/ Beda alkaliczne dzbanki. Torfu tam prawie nie ma, jest podloze storczykowe... Na nim klapniety mech torfowiec (ktory juz zaczal rosnac)... Hehh to nie wiem jak z tym marmurkiem mech raczej nie wrasta wglab wiec moze duzo nie bedzie szlo do gory Drewno jest w takim stanie w jakim bylo w lesie. Czyli powalone drzewo na bagienku obrosniete mchem. A jest coś do spryskiwania lub w podobie, anty pleśniowe ? dzieki za informacje btw: co to moze byc za dzbanecznik w zalaczniku ? Drugi nie "zauwazyl" przeprowadzki i ladnie rosnie a ten stanal (moze to cos gorskiego ?) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 Moim zdaniem zaden inny tylko N. Ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 Popieram, masz 2 Ventraty tylko w różnym wieku. Drewno jest w takim stanie w jakim bylo w lesie. Czyli powalone drzewo na bagienku obrosniete mchem. Hmm, mam nadzieję, że je odrobaczyłeś. Na pleśń Topsin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 hmm estetycznie wrzucilabym jedna zmiane- otoz fajnie wygladaja viva, paulu i inne *daria jesli nie widac drenazu- wtedy masz to wszystko bardziej naturalne a i cos Ci szybki paruja- troszke przydalaby sie lepsza wentylacja, minimalnie zeby temperatury nie obizac zbytnio, ale zeby zachowac wieksza przejrzystosc tak czy owak swietny kawal roboty- bardzo mi sie podoba :wub: - a co do drenazu to wiesz.. roslinki ponad wszystko ja bym przegrzebala wszystko na nowo :ph34r: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi