Skocz do zawartości

Reorganizacja Mieszkania "pysiarium Modyfikacja"

PYSIE

Rekomendowane odpowiedzi

Po wielu przemyśleniach, planach i pomiarach postanowilismy troche przemeblować nasze mieszkanko .... roślin przybywa, a miejsca było coraz mniej :(

Postanowiliśmy przenieść duże terrarium w inne miejsce, a schodkowe dać na okno .... tylko gdzie dać tego dużego ...... hmm pusty pokój ?? w zasadzie już było wszystko przygotowane, ale zrobiło nam się żal, że tam nikt tego nie będzie widział :( .... padł kolejny pomysł zainstalowania tego w sypialni .... ale ... no własnie tam było tyle miejsca, że poza łóżkiem nie za bardzo było jak chodzić, a co dopiero wsadzić terra ponad 500 l.

I wystarczyło tylko obrócić łóżko o 90st.(pomysł padł ze strony Pysi :) ) i nagle okazało się, że to pomieszczenie jest całkiem spore:) .... deski, rurki, kontownik, piła, wiertarka i parapet zrobił się sporo większy. Potem przenoszenie tego kolosa ..... ,a skoro już jest pusty to może coś tam pozamieniać ??

I coś zostało zmienione ... a poza tym doszło nam po EEE trochę nowych dzbanków :)

W salonie schodkowe poszło na okno i zostały zainstalowane nowe oświetlenia :)

To narazie tyle :P

Trzeba było sobie poradzić z instalacją oświetlenia

img5333dz0.th.jpg

Terrarium przeniesione do sypialni

img5335xm9.th.jpg

Nowa miranda

img5338dd8.th.jpg

Dalsza instalacja oświetlenia w salonie

img5342cf0.th.jpg img5343sn0.th.jpg img5344un6.th.jpg img5346iv4.th.jpg img5347yr1.th.jpg img5347yr1.th.jpg

"wypełnianie" terrarium w sypialni

img5351ru0.th.jpg img5352gv3.th.jpg img5352gv3.th.jpg img5355ss6.th.jpg

a efekt końcowy innym razem :)

choć wydaje mi się, że ładnie wyszło :)

Odnośnik do odpowiedzi

Pysie oszalały. ;D ale pozytywnie.

Myślałem, ze kolejnym krokiem będzie wyprowadzenie się, a tu jednak nie... ;D Pojemne to M2 się wydaje.

Rewelacyjny pomysł z półkami na dzbanki. Bardzo fajnie zostały wykonane i teraz pytanie z czego? Faktura -realistyczna.

Dostrzegam nowe przewody. Cóż to za instalacja ukryta jest za ścianą ze „skałek”? Zdaje się, że generator pary wodnej został umieszczony dość wysoko. Ciekawie musi wyglądać ta mgła podążająca ku dołowi.

Odnośnik do odpowiedzi

Pysie maja tlo w terrarium ztego samego co ja :) Z korka :) Tak btw to jest super material :)

Edytowane przez Mehi
Odnośnik do odpowiedzi

J mam pytanko do Pysiów- jak wy godzicie czas na rośliny(bo trzeba się przecież duuuużo nimi zajmować), pracę-bo chyba jest :P , i inne rzeczy w życiu? Ja z moimi "paroma" roslinkami w domu nie daję rady, a już jak patrzę na wasze zdjęcia to aż mi lepiej na duchu :)

Odnośnik do odpowiedzi

to po kolei :)

ten dzbanecznik z dolnymi innymi i gornymi innymi to maxima x maxima i kwitnie :) na 2 pedach ..... co do tla to faktycznie korek prasowany :)

a co do godzenia czasu to jest tak ... ja pracuje od 9 do 18 Pysia od 7-15 a popludniu i wieczorem zajmujemy sie roslinkami ....a ja w nocy robie z terrariami :) poza tym weekendy to wystawy itp :)

Odnośnik do odpowiedzi

No więc "niby" efekt końcowy .... dlaczego niby ...a dlatego, że jak znam życie to na tym się nie skończy:)

Tak obecnie wygląda nasza sypialnia ..... mamy taki wielki TV :) Vivarium, Paludarium czy jak to kto nazywa ... dla nas to PYSIARIUM :)

img5356zj4.th.jpg img5359yc0.th.jpg img5360cx3.th.jpg img5361js6.th.jpg img5362wq3.th.jpg img5364ew7.th.jpg img5366oj5.th.jpg img5367ky9.th.jpg img5373kw1.th.jpg

narazie Tyle :)

ok nie zupełnie tyle .....

jeszcze tylko widok z zewnątrz ....

img5993ng0.th.jpg img5994pi8.th.jpg img5996ej2.th.jpg img5997zu4.th.jpg

Edytowane przez PYSIE
Odnośnik do odpowiedzi

No to CD.

Terrarium schodkowe obecnie wylądowało na oknie i zostało zaopatrzone w dodatkowe oświetlenie w oprawie

p9120004he9.th.jpg

Obok, terrarium zamknięte na rosiczki z grupy petiolaris i małe tłustosze

p9120005wa0.th.jpg

...a dalej terrarium z sarraceniami i dużymi tłustoszami .... wszystko po oświetleniem 72 W

p9120006nk5.th.jpg

Na terrariach nad panelami świetlnymi są kuwety 50 x 120 z resztą rosiczek i innchy owadożerów (o mniejszych wymaganiach)

Tak wygląda całość .... z włączonym doświetlaniem

p9120007dt9.th.jpg p9120008na5.th.jpg p9120008na5.th.jpg p9120010xq0.th.jpg p9120011qj7.th.jpg p9120012sb1.th.jpg p9120013ti4.th.jpg p9120047zu6.th.jpg

Tak to wygląda a następnym razem fotki z działającego PYSIARIUM w sypialni :) .....i ...... reszta zagospodarowanego domostwa :)

Odnośnik do odpowiedzi

imponujące!

A nie myśleliście aby zabudować balkon na małą szklarenkę...

mnie ostatnio matka opierniczała bo podsunąłem jej taki nieśmiały pomysł

no ale co ja najlepszego robie...

i potem będzie na mnie...

ja nic nie "mówiłem" :P

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.