PYSIE Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Po wielu przemyśleniach, planach i pomiarach postanowilismy troche przemeblować nasze mieszkanko .... roślin przybywa, a miejsca było coraz mniej Postanowiliśmy przenieść duże terrarium w inne miejsce, a schodkowe dać na okno .... tylko gdzie dać tego dużego ...... hmm pusty pokój ?? w zasadzie już było wszystko przygotowane, ale zrobiło nam się żal, że tam nikt tego nie będzie widział .... padł kolejny pomysł zainstalowania tego w sypialni .... ale ... no własnie tam było tyle miejsca, że poza łóżkiem nie za bardzo było jak chodzić, a co dopiero wsadzić terra ponad 500 l. I wystarczyło tylko obrócić łóżko o 90st.(pomysł padł ze strony Pysi ) i nagle okazało się, że to pomieszczenie jest całkiem spore:) .... deski, rurki, kontownik, piła, wiertarka i parapet zrobił się sporo większy. Potem przenoszenie tego kolosa ..... ,a skoro już jest pusty to może coś tam pozamieniać ?? I coś zostało zmienione ... a poza tym doszło nam po EEE trochę nowych dzbanków W salonie schodkowe poszło na okno i zostały zainstalowane nowe oświetlenia To narazie tyle Trzeba było sobie poradzić z instalacją oświetlenia Terrarium przeniesione do sypialni Nowa miranda Dalsza instalacja oświetlenia w salonie "wypełnianie" terrarium w sypialni a efekt końcowy innym razem choć wydaje mi się, że ładnie wyszło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tihcio Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Ładny ten dzbanecznik co kwitnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszTrela Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Pysie oszalały. ;D ale pozytywnie. Myślałem, ze kolejnym krokiem będzie wyprowadzenie się, a tu jednak nie... ;D Pojemne to M2 się wydaje. Rewelacyjny pomysł z półkami na dzbanki. Bardzo fajnie zostały wykonane i teraz pytanie z czego? Faktura -realistyczna. Dostrzegam nowe przewody. Cóż to za instalacja ukryta jest za ścianą ze „skałek”? Zdaje się, że generator pary wodnej został umieszczony dość wysoko. Ciekawie musi wyglądać ta mgła podążająca ku dołowi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mehi Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 (edytowane) Pysie maja tlo w terrarium ztego samego co ja Z korka Tak btw to jest super material Edytowane 7 Września 2007 przez Mehi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Korek prasowany Na razie jeszcze pusto, czekam na efekt końcowy Pysie się rozwijają Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Piękne terra :wub: Co to za gatunek dzbanecznika??? Piękny jest Widzę, że kwitnie Polecam wam tą stronę: http://pollen.carnivoren.org Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capoeirista4 Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 J mam pytanko do Pysiów- jak wy godzicie czas na rośliny(bo trzeba się przecież duuuużo nimi zajmować), pracę-bo chyba jest , i inne rzeczy w życiu? Ja z moimi "paroma" roslinkami w domu nie daję rady, a już jak patrzę na wasze zdjęcia to aż mi lepiej na duchu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 8 Września 2007 Autor Share Napisano 8 Września 2007 to po kolei ten dzbanecznik z dolnymi innymi i gornymi innymi to maxima x maxima i kwitnie na 2 pedach ..... co do tla to faktycznie korek prasowany a co do godzenia czasu to jest tak ... ja pracuje od 9 do 18 Pysia od 7-15 a popludniu i wieczorem zajmujemy sie roslinkami ....a ja w nocy robie z terrariami poza tym weekendy to wystawy itp Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 12 Września 2007 Autor Share Napisano 12 Września 2007 (edytowane) No więc "niby" efekt końcowy .... dlaczego niby ...a dlatego, że jak znam życie to na tym się nie skończy:) Tak obecnie wygląda nasza sypialnia ..... mamy taki wielki TV Vivarium, Paludarium czy jak to kto nazywa ... dla nas to PYSIARIUM narazie Tyle ok nie zupełnie tyle ..... jeszcze tylko widok z zewnątrz .... Edytowane 12 Września 2007 przez PYSIE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mehi Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 Nooo.... swietnie to wyglada A z ulicy widok taki jak u mnie tylko u mnie akwaria stoja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 12 Września 2007 Autor Share Napisano 12 Września 2007 No to CD. Terrarium schodkowe obecnie wylądowało na oknie i zostało zaopatrzone w dodatkowe oświetlenie w oprawie Obok, terrarium zamknięte na rosiczki z grupy petiolaris i małe tłustosze ...a dalej terrarium z sarraceniami i dużymi tłustoszami .... wszystko po oświetleniem 72 W Na terrariach nad panelami świetlnymi są kuwety 50 x 120 z resztą rosiczek i innchy owadożerów (o mniejszych wymaganiach) Tak wygląda całość .... z włączonym doświetlaniem Tak to wygląda a następnym razem fotki z działającego PYSIARIUM w sypialni .....i ...... reszta zagospodarowanego domostwa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 Przydało by sie mzebrac to w 1 post i napisac -sypialnia (fotki ) ALe fotki ładne super to wyglada Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 moi rodzice by mi się kazali wyprowadzić z domu jak bym tyle miał :shock: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 13 Września 2007 Autor Share Napisano 13 Września 2007 moi pewnie też by tak zrobili gdyby mieli na to wpływ jak już skończymy wszystko to postaram się to zebrać do przysłowiowej kupy i wkleić do dzieł gotowych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waleń Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 imponujące! A nie myśleliście aby zabudować balkon na małą szklarenkę... mnie ostatnio matka opierniczała bo podsunąłem jej taki nieśmiały pomysł no ale co ja najlepszego robie... i potem będzie na mnie... ja nic nie "mówiłem" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi