Janatar Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Niedawno dostałem nowe rosiczki od nepenti. Jedna nie przyszła (chyba nie mieli większych paczek), ale zrekompensowano mi to wielkością pozostałych. Podaję co zamówiłem: Drosera capensis, Drosera capensis 'alba', Drosera capensis 'broad leaf', Drosera capensis 'all red', Drosera nidiformis, Drosera spatulata i nasiona spatulate rozpoznałem więc nie zamieszczam zdjęcia 1chyba trochę wypadła z podłoża ,będę musiał ją przesadzić, bo baines klof to raczej nie jest 2to chyba Drosera nidiformis 3capensis zwykła? 4niewiem czy to alba za pomoc z góry dziękuję! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 1- Broad leaf, ona tak ma. 2- Nidiformis 3- cieżko powiedzieć, tak wyglada dobrze wybarwiony typical, albo nie wybarwiony 'all red', ale obstawałabym za typilcalem. Po przyjzeniu stwierdzam ze to typical, all red nie miewa tak jasnych lisci jak te najnowsze. 4- Capensis 'alba' Nie masz pojecia jak duze paczki oni tam mają, reklamuj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi