ArturMaly Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Cześć... Przedstawiam wam 2fotki mojej małej doniczki dla kapturnic którą zrobiłem z beczki... Jej wymiary to: wysokość 30cm, średnica 60cm... Najpierw odciełem dno z beczki, następnie wypiaskowałem, pomalowałem podkładem, potem kilkoma warstwami czerwonej farby a na końcu rent... Na dno wysypałem kilka litrów kamieni, a to zasypałem ~100litrami torfu, a następnie zasadziałem w tym roślinki Jak widać beczka jest trochę pokrzywona, ale chciałem zobaczyć jak będzie wyglądać i czy zda egzamin... Niestety jedna z roślinek nie jest w najlepszym stanie :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Fajnie to wyglada Gratulacje za pomysł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Tym że beczka pogięta bym się nie zrażał. Dość estetycznie to wygląda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 strasznie kiepsko hodowane kapturnice co ty z nimi robiles i jak je hodujesz? z tego co widze to moge powiedziec, ze niepzyzwyczajone do mocnego wiartu, za malo slonca i za malo wody jesli zadbasz nalezycie o kapturnice to bedzie bardzo ladne pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 9 Września 2007 Autor Share Napisano 9 Września 2007 (edytowane) były piękne... ale nie były przystosowane do wiatrów, i się powykrzywiały, ale im nowsze kaptury tym lepiej się trzymają... Te młode trzymają się świetnie, tylko weterani mają problemy z wiatrem, ale już coraz mniejsze... Edytowane 9 Września 2007 przez ArturMaly Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesieklu Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Fanie to wygląda! A co to za maszyneria stoi za tą beczką ? Armata jakaś czy co? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 9 Września 2007 Autor Share Napisano 9 Września 2007 (edytowane) Na kaszubach mówi się na to "rozwerk" a w dawnych czasach służyło to jako silnik który był napędzany przez 2konie, napędzał on różne maszyny na gospodarstwie rolny... Ten egzemplarz ma dwa biegi 1:8 i 1:36 Edit: jkwiatek - u nas na Mazowszu to sie kerat nazywało A ogólnie na polske nazwa to była chyba: kierat Edytowane 9 Września 2007 przez ArturMaly Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi