Skocz do zawartości

[d.burmanii,d.nidiformis,d.hamiltonii,]

P.K.

Rekomendowane odpowiedzi

Drosera sessilifolia??

7539fb60d34516f8m.jpg

Drosera nidiformis ?(chce sie tylko upewnić w przekonaniu)

c83044a783282b13m.jpg

W tym przypadku pasuje mi kilka rosiczek,

więc na razie nie wypowiadam własnego zdania

829c1fca6f0e567fm.jpg

przy tej rosiczce myślę że to może być spatulata bo tak może wyglądać okaz nie w pełni wybarwiony ale są też rosiczki podobnie wyglądające jak choćby capillaris dlatego wystawiam do identyfikacji

7b6e2a1b05a63416m.jpg

to to w ogóle nie wiem skąd się wzieło, bo wyrosły dwie takie obok siebie w moich spatulatach w torfie, w którym rosły wcześniej pigmy scorpioides zmieszanym z torfem od d.montana, której niestety juz nie mam ale przed chorobą kwitła i zakładam, że coś mogło się wysiać z tego pędu....tyle że ta rosiczka nie przypomina za bardzo montany jak dla mnie:P w dodatku żeby ktoś nie pisał że to spatulata to chce powiedzieć, że spatulaty tam nie wysiewalem tylko przenioslem roslinki do torfu szczypcami, czyli byly piklowane i torf do tego nie mial styku z zadnymi nasionami ktore mam /mialem.TYLE ponizej fota

2f187c0b46a90740m.jpg

a tu mam zdjecie kwiatuszka mojego plywaczyka ktory rosnie od jakiegos czasu wsrod kilku innych roslinek, byl w doniczce razem ze spatulatą white flower dodany jako gratis przez nepento.Moim skromnym zdaniem jako nieznającego sie za nad to na plywaczach to jest Utricularia bisquamata 'white flower' i tak mam narazie na liscie z dodanym pytajnikiem...moge sie mylic wiec wstawiam foto dla obytych w plywaczach, zdjęcie wyszło jak wyszło bo kwiatuszek jest mały bardzo)

2dc52faef7e6c9fam.jpg

Edytowane przez P.K.
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.