Skocz do zawartości

Dziwne Małe Robaczki :/ Dionaea Muscipula

mysh

Rekomendowane odpowiedzi

witam od pewnego czasu zauważyłem iż na pułapkach mojej Dionaea'y Muscipul'i jakieś malutkie robaczki nie wiem od czego to może być i czym na to podziałać gdyż od tego (tak myślę) Muchołówka marnieje tzn. najmniejsze rosnące szczęki usychają tak samo jest z większymi. w sklepie ogrodniczym powiedziano mi abym zakupił jakiś środek do spryskania mojej małej pociechy ;] ale nie wiem czy to nie tyle pomoże co zaszkodzi.

dzieki za pomoc Pozdrawiam MYSH

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej to ziemórki. Ja na nie stosuje diazol e500. Po około 5 h po spryskaniu widac tylko martwe robaczki. :D Albo to mszyce? Przydało by sie foto.

Edytowane przez Ogrodnik1992
Odnośnik do odpowiedzi

no zrobię tylko później bo robaki śpią :P nie no żartuję telefon mi się rozładował i jak naładuje się to wrzucę. pozatym muszę o tym powiedzieć iż dziś zauważyłem jak kiełkują nowe małe muchołówki :D Pozdroo !!

Odnośnik do odpowiedzi

malutkie czarne (ok 0.5mm do 1mm wielkości) jest ich z 10 koczują na pułapkach przy obrzeżach (zapewne jedzą tą wydzielinę do której muchy "lecą") jeśli ruszy się doniczka to one uciekają w głąb nawet w ziemię wchodzą a niekiedy nawet skaczą :/

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.