mysh Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 witam od pewnego czasu zauważyłem iż na pułapkach mojej Dionaea'y Muscipul'i jakieś malutkie robaczki nie wiem od czego to może być i czym na to podziałać gdyż od tego (tak myślę) Muchołówka marnieje tzn. najmniejsze rosnące szczęki usychają tak samo jest z większymi. w sklepie ogrodniczym powiedziano mi abym zakupił jakiś środek do spryskania mojej małej pociechy ;] ale nie wiem czy to nie tyle pomoże co zaszkodzi. dzieki za pomoc Pozdrawiam MYSH Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 (edytowane) Najprawdopodobniej to ziemórki. Ja na nie stosuje diazol e500. Po około 5 h po spryskaniu widac tylko martwe robaczki. Albo to mszyce? Przydało by sie foto. Edytowane 15 Września 2007 przez Ogrodnik1992 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysh Napisano 15 Września 2007 Autor Share Napisano 15 Września 2007 no zrobię tylko później bo robaki śpią nie no żartuję telefon mi się rozładował i jak naładuje się to wrzucę. pozatym muszę o tym powiedzieć iż dziś zauważyłem jak kiełkują nowe małe muchołówki Pozdroo !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 gratulacje ja też myślę że to są zimórki ale fotka powinna roziwązać twój problem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Ziemiórki na pułapkach? Pierwsze słyszę. Przędziorki, mszyce albo coś w tym stylu jak już. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysh Napisano 15 Września 2007 Autor Share Napisano 15 Września 2007 nie bardzo ze zdjęciami gdyż jesli zbliże tel zeby zrobic zdjecie to takie .... wychodzi ze nic nie widać:/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Opisz dokładniej chociaż Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysh Napisano 15 Września 2007 Autor Share Napisano 15 Września 2007 malutkie czarne (ok 0.5mm do 1mm wielkości) jest ich z 10 koczują na pułapkach przy obrzeżach (zapewne jedzą tą wydzielinę do której muchy "lecą") jeśli ruszy się doniczka to one uciekają w głąb nawet w ziemię wchodzą a niekiedy nawet skaczą :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 To raczej pedziorki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysh Napisano 15 Września 2007 Autor Share Napisano 15 Września 2007 i czym to unicestwić ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Diazolem e500 rozrobic i spryskac roslinke oraz ziemie. Równie dobrze mozesz wlac do podtsawki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Diazol na przędziorki? Błagam.... Karate zeon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysh Napisano 17 Września 2007 Autor Share Napisano 17 Września 2007 dobra kupiłem diazol a teraz jak go użyć zeby nie zabić roślinki? wiem wiem ze jest ulotka ale wolę polegać na waszych instrukcjach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 17 Września 2007 Share Napisano 17 Września 2007 Wlewasz do podstawka roztwór Diazolu, 1ml na litr wody starczy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysh Napisano 17 Września 2007 Autor Share Napisano 17 Września 2007 (edytowane) dzieki!!! a ile razy tak podlać? Edytowane 17 Września 2007 przez mysh Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi