P.K. Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Dziś zakończyłem 3 dniowe zmaganie się z pokrywą do mojego akwarium Być może lepszym i trochę droższym rozwiązaniem było by kupienie nowej firmowej pokrywy ale pech chciał że moje akwarium (kupione w sklepie zoo..) okazało się w pełni niewymiarowym pojemnikiem :: dlatego żeby moja rozwijająca się hodowla tłustoszy meksykańskich miała nowe pomieszczenie musiałem sam zakasać rękawy i wziąć się do pracy. Jak już wspomniałem wcześniej praca trwała niespodziewanie długo i mozolnie, ze względu na zajęcia szkolne i wcześnie zamykany sklep dla majsterkowiczów na moim osiedlu. Pomimo drobnych przeszkód praca dobiegła końca (nareszcie) i efekt jest widoczny. Jak się sprawdzi to wyjdzie w użytkowaniu ....myślę, że kilka osób zapewne będzie chciało wiedzieć o ile stracił na wadze mój portfel , więc cennik poniżej Zbiornik 20 litrów (akwa) (kupiony już jakiś czas temu -15zł Kawałek pleksi (niespodziewanie drogo)-10zł Drewno -13zł Wiertło (akurat nie miałem takiego cienkiego, ale co tam kiedyś może sie przydać jeszcze)-1,4zł Wkręty i zaczepy-1,6zł Plastikowa wentylacja-gdzieś wałęsała sie po domu Silikon- jeszcze trochę się znalazło Klej-akurat miałem SUMA-41zł (może i nie wyszło prawie za freeQ, ale koszty były rozłożone na dłuższy czas, więc nie ubolewam tak czy siak) Narzędzia wykorzystane do pracy wiertarka śrubokręt papier ścierny pilnik wyrzynarka Fotos gotowej konstrukcji wykonanej przez amatora (pierwszy raz zabawiałem się w takie coś ) Może i cud techniki to nie jest ale zawsze warto samemu pomajsterkować :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Całkiem fajnie to wygląda, w środku też fajne roślinki Tylko mam nadzieję, że to drewno jest odpowiednio zabezpieczone przed wilgocią. Ciekawi mnie tylko jakie tam oświetlenie zamontujesz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Fajnie to sobie wykombinowałeś Ta pokrywa jest jakoś otwierana czy po prostu podnosisz ją gdy chcesz pogrzebać przy roślinach??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 15 Września 2007 Autor Share Napisano 15 Września 2007 Pokrywa jest zdejmowana. Oświetlenia do środka raczej nie będę montował gdyż akwarium jest zbyt niskie, oświetlenie mam powyżej półki już od jakiegoś czasu zamontowane, więc na razie w tym zakresie ulepszeń nie planuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi