fremik Napisano 17 Września 2007 Share Napisano 17 Września 2007 Drosera w naturze Cześć, wczoraj wybrałem się na pobliskie jezioro (7km od mojego miasta) gdzie w spokoju i ciszy rośnie sobie całkiem spora populacja rotundifoli... Występują one na południowym brzegu jeziora gdzie znajdują się 'trzęsawiska' - gęsty dywan trawy (itp) pod którym znajduje się woda, jest on porośnięty bardzo dużą ilością mchu z którego przebijają się rośliny. Drosera rośnie tam w 'koloniach' po około 50 a myślę, że nawet do 100 roślin. Występują tu rośliny o średnicy około 4-5cm. niestety z powodu niestabilności podłoża i braku odpowiedniego obuwia (kaloszy) jest tylko kilka zdjęć. Pozdrawiam Łukasz Fremik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 17 Września 2007 Share Napisano 17 Września 2007 ajj piękne Ja sam musze sie gdzies wybrać na poszukiwania Fajne fotki , oby takich wiecej ! Pozdrawiam jkwiatek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giniol Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 A ja byłem razem z nim . W zyciu bym nie sadził ze az tak blisko Pozatym było ich mnostwo naprawda trza było uwazac gdzie chodzisz bo rosiczki były małe i rosły dosłownie wszedzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi