Lukasz_Nepenti Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Z powodow prawnych zdecydowalismy sie zamknac charytatywna dzialalnosc forum. Niestety przy dzialalnosci gospodarczej ciezko pogodzic te dwie sprawy. Do dnia dzisiejszego uzbieralismy wszyscy 790,65zl, ktore nalezy w najblizszym czasie przeznaczyc na wybrany przez Was wszystkich cel. Prosze o podawanie pomyslow odnosnie wydania tejze kwoty. Po wyczerpaniu tematow rozpoczniemy glosowanie i wybierzemy jedno rozwiazanie. Podczas spotkan juz niejednokrotnie wspominalem i namawialem do zalozenia stowarzyszenia milosnikow roslin owadozernych, ktorego w Polsce wciaz brakuje, by takie projekty mialy prawo bytu. Mam nadzieje, ze w najblizszym czasie uda sie Wam to zrealizowac, a z checia w tym Wam pomozemy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Cytat Prosze o podawanie pomyslow odnosnie wydania tejze kwoty. Po wyczerpaniu tematow rozpoczniemy glosowanie i wybierzemy jedno rozwiazanie. Ja bym przeznaczył na ochronę polskich roślin owadożernych Tylko które gdzie? Cytat namawialem do zalozenia stowarzyszenia milosnikow roslin owadozernych Mało chętnych osób do założenia . Większość niema 18 lat żeby założyć stowarzyszenie. Raczej nie da rady choć bardzo bym chciał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Ale są też osoby pełnoletnie, a z tego co pamiętam to do stowarzyszenia mogę przystąpić osoby, które jeszcze nie ukończyły 18 lat (a może się mylę). Ta kwota jest zbyt mała na ochronę owadożernych na terenie Polski. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Ja zpróbuje na własną odpowiedzialność rozpowszechnić ochrone roślin . Mainowicie mam troche nasion rosiczke występujących w polsce . Niedaleko mnie jest las i znalazłem już tereny podmokłe . Postaram się żeby w domu wykiełkowały kupie 80 l kwaśnej ziemi i zasadze w lesie tylko nie wiem jak to się długo utrzyma w śród ludz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Chickien, tu nie chodzi o ludzi. 80l to bardzo mało. Zauważ, że po pewnym czasie odczyn tej gleby będzie obojętny albo minimalnie kwasowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 To chyba nie ma wogóle sensu kwota nikła nie mówiąc już o tym, że nikt od dawna nie dał nic na aukcje charytatywna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Cytat To chyba nie ma wogóle sensu sad.gif kwota nikła nie mówiąc już o tym, że nikt od dawna nie dał nic na aukcje charytatywna. Dlatego tez rozmawiałem wielokrotnie z Łukaszem będąc w sklepie o Stowarzyszeniu hodowców , i wtedy stowarzyszenie by prowadziło działalność charytatywną i czerpało pieniążki i można chyba pieniążki też z unii wyciągać , tylko ktoś musi to ogarnąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 jkwiatek napisał: Dlatego tez rozmawiałem wielokrotnie z Łukaszem będąc w sklepie o Stowarzyszeniu hodowców , i wtedy stowarzyszenie by prowadziło działalność charytatywną i czerpało pieniążki i można chyba pieniążki też z unii wyciągać , tylko ktoś musi to ogarnąć Co do stowarzyszeń to nie wiem na jakiej zasadzie działają. Co do pieniędzy z unii to powiem że nie jest to aż tak proste jak niektorzy myślą (mówie odnnośnie mojej firmy), przede wszystkim trzeba mieć na prawde dobre argumenty. Druga sprawa to na forum jest spora rotacja uzytkowników a w Stowarzyszeniu musiała by być jakaś stała "klika" ... no nie wiem może i dobry pomysł ale przydało by się wiecej informacji na ten temat. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Cytat Co do stowarzyszeń to nie wiem na jakiej zasadzie działają. http://prawo.ngo.pl/strona/9646.html Cytat Co do pieniędzy z unii to powiem że nie jest to aż tak proste Matka miała szkolenie co do pisania tych projektów wszystkich Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 Napiszcie co i jak z stowarzyszeniem. Jakie są wymogi itd. Jestem pewien ,że z uzbieraniem członków nie będzie problemu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waleń Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 niby wystarczy kilka osób po 18 a wstąpi może każdy po 16 więc ja bym się pisał tylko kto to ogarnie (kto będzie przewodniczącym??) bo potem to już się samo jakoś rozwinie najgorzej jest zacząc (chociaż myślę że początki już mamy całkiem niezłe ) proponuję założy temat w którym osoby które ew by chciały wstąpić do takiego stowarzyszenia by się zadeklarowały i doda link do tego tematu nad shoutboxem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 temet jest zalozony http://nepenti.pl/forumpl/index.php?showto...amp;#entry59272 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waleń Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 No to prośba do Adminacji aby to przyklei nad Sb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcino305 Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 prawie 800zł no w sumie to nie jest duża kasa ale można by coś zwariowanego wymyślić...I tu rodzi się zasadnicze pytanie ale co??Na tym forum jest tyle inteligentnych osób że bez trudu ktoś wymyśli coś konkretnego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi