jkwiatek Napisano 25 Września 2007 Autor Share Napisano 25 Września 2007 Postaram sie wieczorkiem za coś wsiąść pessos - mógł byś napisać coś o opłatach ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 więc może ja trochę też nap, nie udzielałem się chodź byłem jednym z pomysłodawców. Więc opłaty to dajmy nawet by były w granicach 50 zł to juz by każdy brał to pod wzgląd. Następne to jest to że sponsor też by był zapewne, a jak Paulo mówi że robią wystawy to i jak by u nas doszło do skutku to każdy mógł by dać na taką wystawę swoje najładniejsze rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waleń Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 miecio na boga 50 to nieco dużo ;/ ja nie moge tyle bo tyle to mam miesięcznie na all (ciągle jestem jeszcze na utrzymaniu matki ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 25 Września 2007 Autor Share Napisano 25 Września 2007 Miecio zamęt sieje to na pewno nie będzie 50 zł Myślę iż można by organizować różne spotkania wystawy itp .. a także zrobić giełdę co np 3 miesiące w warszawie bo takowej niema a na śląsku są a u nas też są hodowcy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pessos Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 (edytowane) ... Edytowane 28 Listopada 2007 przez pessos Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waleń Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 widzę że temat jakoś tak zamarł a szkoda no dobra ale może to was ożywi Wchodzić i się dopisywać kto by był chętny tak ogólnie bo trzeba zobaczyć ile w ogóle osób jest chętnych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 4 Listopada 2007 Autor Share Napisano 4 Listopada 2007 dzieki za odkopanie tematu Łukasz Kostiuk ( to do Ciebie ) - chyba teraz nie masz firmy ;] i mógł byś założyć stoważyszenie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 (edytowane) jeśli mam 15 lat też mogę się wpisać?? Edytowane 4 Listopada 2007 przez xszymonx Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 4 Listopada 2007 Autor Share Napisano 4 Listopada 2007 hmm.. raczej tak zanim one powstanie to będziesz pewnie 16 miał ale możesz napisać po imieniu w nawiasie ze masz 15 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bearg Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Witam, Rzadko coś piszę, ale do stowarzyszenia też bym się zapisał. Jeśli chodzi o wiek, poniżej 16 wystarczy pisemna zgoda rodziców. Do końca nie wiem, ale wydaje mi się, że od 14 lat można sie zapisać, wymóg 16 lal jest dla tych 20 których jest potrzebnych do założenia co nie znaczy, że wszyscy mają tyle mieć. Przynajmniej mi się tak wydaje. Ja mając 14 lat zapisałem sie do Związku Zawodowego Pszczelarzy i nie była nawet potrzebna zgoda rodziców. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 no ja bym był chętny i mam skończone 16 lat Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honey Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 Żeby założyc stowarzyszenie, trzeba najpierw miec jakieś założenia, ułożyć statut i te sprawy. myslę,że to będzie trudne, tym pardziej,że chętni są porozrzucani po całej Polsce. No i jeszcze podpisy muszą byc przecież ręczne... Szczerze mówiąc-czarno to widzę... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość k.chrzaszcz Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 (edytowane) Bo półrocznej przerwie pragnę ten temat odkopać. Założyliście takie stowarzyszenie ? Jeśli nie to myślę że mi uda się to zrobić jeszcze do końca sierpnia. Fajnie że odnieśliście się do propozycji założenia tak krytycznie, bo wszystko musi być zaplanowane, spisane, sformalizowane i dopięte na ostatni guzik. Z drugiej strony takie podejście nie motywuje do grupowanie się - po co zakładać od razu że nie wyjdzie - trzeba napisać, że jest możliwe, że się pomoże oraz że będzie trudno ale są szanse ! Osobiście nie widzę WIĘKSZYCH problemów z sądową rejestracją stowarzyszenia oraz z innymi sprawami natury formalnej (konto, składki, spotkania...). Założycieli musi być przynajmniej 3 (dwóch już znalazłem - tj. ja i Ktoś). Ważną sprawą są składki, bo chociaż sponsorzy w dużej części mogą sfinansować nasze skromne potrzeby to składki muszą być (choćby na opłaty urzędowe) i muszą być obowiązkowe. Co do ich wysokości zależeć będzie ona od liczby członków, jednak nie ma potrzeby aby była ona większa niż 3-4 zł na miesiąc. Obawy o znikanie pieniędzy nie ma gdyż ja mogę odpowiadać za tę fundusze swoim majątkiem np. mieszkaniem - odpowiedni zapis w statucie. Napiszcie tylko czy bylibyście chętni na takie (wstępne) warunki. Żeby założyc stowarzyszenie, trzeba najpierw miec jakieś założenia, ułożyć statut i te sprawy. myslę,że to będzie trudne, tym pardziej,że chętni są porozrzucani po całej Polsce. No i jeszcze podpisy muszą byc przecież ręczne... Szczerze mówiąc-czarno to widzę... - Założeniami (moimi - jak na razie) są: wymiana; doświadczeń, nasion, bulw, roślin itp. , integracja hodowców, propagowanie hodowli roślin owadożernych, ułatwiony przesył informacji i przesyłek. - Szkic statusu już mam - jeśli będzie trochę chętnych rzucę go na forum - będzie trudne..., ale możliwe - obowiązujące przepisy pozwalają na podpisanie deklaracji członkostwa w domu i odesłanie jej Edytowane 8 Czerwca 2008 przez Heimdall Proszę nie dublować postów // Heimdall Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 (edytowane) No ja oczywiscie chetny jestem Mysle ze skladka jak juz cos moze roczna zrobic?? Jakies legitymacje czlonkowskie Co do funkcji pelnionej moge prowadzic bank nasion k.chrzaszcz - odezwij sie do mnie na gg 7989289 P.S - zalozenie moze byc "Poszerzanie wiedzy i dostepnosci roslin owadozernych w Polsce" Edytowane 8 Czerwca 2008 przez jkwiatek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 (edytowane) Widzę że coś się święci... Rozumiem że chciecie prowadzić coś w stylu jakiegoś związku? (np coś w stylu kynologii - hodowli psów rasowych=rodowodowych ) Chętnie będe obserwować ten wątek... Edytowane 8 Czerwca 2008 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi