ryba Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 (edytowane) Dzisiaj zauważyłem w glebie kilka małych podłużnych, przeźroczystych glist. Nie znam się na rzeczy i chciałbym wiedzieć jakie są możliwe opcje ? Co to może być i czy może zaszkodzić roślinie ? Czy wystarczy przesadzić roślinkę czy lepiej spryskać ją jakimś chemicznym świństwem ? Skąd mogą się brać te robaczki ? Muchołówke mam niespełna miesiąc, jest to sadzonka zamówiona w tym serwisie. Nie mam pojęcia ile te robaki mogą już czasu przebywać w tej glebie. Dodam że właśnie zauważyłem że robaczki zdają się mieć czarne główki (nie jestem pewien czy to główka czy odwłok czy co to tam ma, w każdym razie końcówka jest czarna) Edytowane 5 Października 2007 przez ryba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 Są to larwy ziemiórek.Temat wielokrotnie poruszany na forum, wystarczy poszukać. Temat zamykam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi