filipex Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Podlewałem ją co 2 dni. Ustawiłem na parapecie okna. A wygląda tak: Co z nią nie tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Czym podlewałeś ? Jakie okno ? Co to za podłoże ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Onaq ma za sucho!!! Rosiczek nie podlewamy jak zwykłe kwiatki, w podstawku ma stać woda! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartek1699 Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Onaq ma za sucho!!! Rosiczek nie podlewamy jak zwykłe kwiatki, w podstawku ma stać woda! Jeśli on tak podlewa wszystkie rośliny to ja się dziwię że jeszcze żyją ;] Jaką wodą podlewasz?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipex Napisano 6 Października 2007 Autor Share Napisano 6 Października 2007 Podlewałem wodą odstaną. Okno połódniowe. Czy mam jej dawać aż tak dużo wody? Przecież ona ma pleśń na ziemi (tak mi się wydaje). :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartek1699 Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 (edytowane) Zbierz pleśń. Jakie to podłoże?? Ziemia czy torf?? Edytowane 6 Października 2007 przez Bartek1699 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Ma i pleśń i glon, ale to sie robi tak czy siak, a ma ewidentnie za sucho, w podstawku ma non stop stać woda, poza tym odstana nie jest najlepsza, warto by zainwestować w destylowaną lub demineralizowaną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipex Napisano 6 Października 2007 Autor Share Napisano 6 Października 2007 (edytowane) Taka w jakiej była przysłana + trochę torfu kwaśnego. @Up Ale mnie nie stać na kupowanie jakiś filtrów do wody dla jednej rośliny Edytowane 6 Października 2007 przez filipex Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartek1699 Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Tak jak pisała szamanka zainwestuj w wodę destylowaną (koszt 4-5zł za 5 litrów) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 (edytowane) Taka w jakiej była przysłana + trochę torfu kwaśnego. @Up Ale mnie nie stać na kupowanie jakiś filtrów do wody dla jednej rośliny Nie filtrów, 5l wody demineralizowanej w karnisterku w supermarkecie to parę groszy, a jednej rosiczce wystarczy na dłuuuugo. Najtańszy jest Kaufland - 2,59zł za 5l jak ostatnio kupowałam. Edytowane 6 Października 2007 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexterxx Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 warto by zainwestować w destylowaną lub demineralizowaną. A to przypadkiem nie to samo ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 woda demineralizowana: http://pl.wikipedia.org/wiki/Woda_demineralizowana woda destylowana: http://pl.wikipedia.org/wiki/Woda_destylowana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexterxx Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Dobrze wiedzieć Zawsze myślałem, że to to samo... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sustheknight Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Witam Za sucho, destylowana woda i plesn!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 sustheknight > koleś, wyluzuj . Za sucho, destylowana woda i plesn!! Sam nie wiem o co ci chodzi w tym zdaniu (mogę się jedynie domyślać), a co dopiero ktoś kto potrzebuje pomocy. Dobrze by było też jakbyś spojrzał na datę tematu i ostatnie posty ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi