aleksandra Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Witam , nie wiem czy czy będzie to miało zastosowanie od RO ,ale na innych roślinkach działa. Zwykłą pałeczkę (taką do uszu) zamoczyć w alkoholu lub denaturacie przetrzeć tarczniki i po paru dniach masz martwe tarczniki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Można z listy usunąć Nomolt, bo podobno jest wycofany jeszcze na jesień udało mi się go dostać, a dzisiaj spotkało mnie niemiłe zaskoczenie. To co z polecanych preparatów na ziemiórki jeszcze zostało na rynku ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Usunąłem. Dzięki. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 (edytowane) ...Szara pleśń - Teldor, Bravo 500 SC, Topsin M500 SC, Citrosept. Odpowiednikiem Citroseptu, niedostępnego w wersji dla roślin jest Biosept Active na bazie ekstraktu z grejpfruta. Edytowane 15 Lipca 2014 przez Kosa1984 Dzięki. Poprawiłem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartus2003 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Witam! Jaki z tych środków polecacie albo wg was jest najskuteczniejszy na Ziemiórki ? Basudin 600EW, Nemasol 510 SC, Decis 2,5 EC, Winylofos 550 EC ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Witam! Jaki z tych środków polecacie albo wg was jest najskuteczniejszy na Ziemiórki ? Basudin 600EW, Nemasol 510 SC, Decis 2,5 EC, Winylofos 550 EC ? Ja na wszystko stosuję Polysect 005SL, przy stężeniu 1% działa bardzo skutecznie na mszyce, a 6% na tarczniki i ziemiórki, te ostatnie dostałem ostatnio w prezencie z roślinami i po jednorazowym oprysku ich nie stwierdziłem, środek ma działanie systemiczne. Nic z tych środków co podałeś nie stosowałem, więc przy wyborze któregoś z nich nie pomogę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Również mogę polecić Polysect zarówno na ziemiórki jak i na mszyce, z którymi walczyłem długo Karate Zeonem ... bezskutecznie, użycie jednorazowe Polysectu załatwiło sprawę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartus2003 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 To ten tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Tak. Jest też dostępny w saszetkach po 10ml, do jednorazowego użytku (oczywiście po uprzednim rozrobieniu z wodą). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 A mi jakieś przeróżne pleśnie i kapeluszniki wyrosły, co na to byłoby dobre? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slonik30 Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Kilka postów wyżej przeczytałem, że Polysect jest dobry na wełnowce. W jakim stężeniu opryskiwać? Zgodnie z opisem na opakowaniu? A tak przy okazji, czy te małe białe coś to wełnowce? Wiem, wiem fotka nie jest zbyt ostra:/ Edytowane 7 Grudnia 2014 przez slonik30 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Nie powiem Ci co to, ale miałem ostatnio atak w terrarium tego cholerstwa, lub bardzo podobnego - polysect skopał temu tyłek i wybił pierwszy oprysk doszczętnie. Zrobię jeszcze drugi, dla pewności. Roztwór jak zalecany na opakowaniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daner Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Witam, pani w ogrodniczym poleciła mi na ziemiórki białe spore kapsułki które umieszczamy w torfie/ziemi, niestety nie mam opakowania a nie pamiętam nazwy tego ustrojstwa, taka piguła ma działać podobno 2-3 tygodnie do całkowitego rozpuszczenia, ew może zostać szkielecik. Spróbuje jeszcze znaleźć to w necie, na razie bezskutecznie, spotkaliście się z czym takim, może zaszkodzić rosiczką? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaduła Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Witam, pani w ogrodniczym poleciła mi na ziemiórki białe spore kapsułki które umieszczamy w torfie/ziemi, niestety nie mam opakowania a nie pamiętam nazwy tego ustrojstwa, taka piguła ma działać podobno 2-3 tygodnie do całkowitego rozpuszczenia, ew może zostać szkielecik. Spróbuje jeszcze znaleźć to w necie, na razie bezskutecznie, spotkaliście się z czym takim, może zaszkodzić rosiczką? Masz na myśli BAYER Provado Combi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daner Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Tak chyba o to chodzi, a coś więcej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi