siwy.prv.1991 Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 nie wiem co jest! okolo 1miesiac temu zamawialem roslinki z nepenti w tym Drosere nidiformis. od czasu przybycia wypuscila tylko jeden listek. podlewam ja woda destylowana stoi na dobrze nasłonecznionym parapecie w szklanej kuli. co moze byc przyczyną tego, że roslinka zle sie rozwija czy tez obumiera? dolaczam zdjecia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 A jakie sa warunki hodowli? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy.prv.1991 Napisano 13 Października 2007 Autor Share Napisano 13 Października 2007 tak jak napisalem: "podlewam ja woda destylowana stoi na dobrze nasłonecznionym parapecie w szklanej kuli." Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 Cholipka, widzę, ze kwitła. One w 90% padają po zakwitnieciu. Musiałaby być w hiper jakosci, żeby nie paśc. W tej sytuacji potrzeba jej niesamowicie dużo światłą. Dla bzpieczeństwa odciąłbym jeden listek i zrobił sadzonkę liściową. Po 3 miesiacach bedziesz miała dorosłą roślinę. Prawdopodobieństwo padnięcia tej roślinki jest duże. Chyba, że ją zmasarkujesz światłem, wówczas powinna przeżyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi