Skocz do zawartości

Muchołówka, Rozmnażanie Poprzez Sadzonki Liściowe/pęd Kwiatowy

moof

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce robic nowego topicu, a mam pytaqnie odnosnie tego rozmnazania. Otoz jak odcialem ped kwiatowy od mojej mucholowki, to wsadzilem ja do torfu bez nacinania, lekko wciskajac caly ped, a koncowke(tam gdzie bylo ciecie) przysypalem troszke torfem. Ku mojemu zdziwieniu tep podniosl sie pionowo do gory(oczywiscie ucieta koncowka byla pod torfem jak na poczatku). Teraz zauwazylem, ze ta kuleczka gdzie powinien sie rozwinac kwiat uschla, ale tylko tak koncoweczka. Czy ktos moze mi to wyjasnic i powiedziec czy cos z tego bedzie czy nie?? Czekam na odpowiedz :)

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam. Nie bede zakladal nowego tematu, zapytam tu. Pare miesiecy temu wsadzilem ped do sloika. Dawalem mu 100% wilgotonosci. Odkrywalem pare razy dziennie (2-3 razy) na chwile, okolo 10 sec. Moje pytanie brzmi - czy on jeszcze zyje? Nir robilem naciecia wzdluz pedu. Ponizej zdjecie.

c5aae8bc398829ffm.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.