Skocz do zawartości

Roślina Października 2007 - Głosowanie!

Heimdall

Roślina Października 2007 - Głosowanie!  

Wyniki zostały ukryte do momentu zakończenia głosowania! Proszę o cierpliwość!

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie tylko czy w np w moim wypadku to że zdjęcie nie jest w każdym calu wyostrzone to już mnie dyskwalifikuje?

odezwał sie jeden z drugim że widać nie wszystko :|

to teraz ja napisze:

Sathis ma równie nieostrą fote na której kiełek na focie nienaturalnie się świeci i kontury są zamazane.

Poza tym czy ja zamiesciłem tylko malutki fragmet listka i niczego wiecej nie ma?

Na tym zdjęciu jest cała roślina tylko że wyeksponowana jest jedna z jej części.
Edytowane przez P.K.
Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Akurat nie o Twoje foto mi chodziło, ale jeżeli już na nim jesteśmy to w regulaminie tego konkursu wyraźnie pisze jakie kryteria dyskwalifikują zdjęcie w tym "zbliżenie na część" wyraźnie tam figuruje... to ma być pełna ocena całej rośliny, taki cel ma ten konkurs.

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze. zachowujecie sie jak kury w kurniku bijace sie o grzede. Wiadomo, ze jesli nie bralibyscie udzialu w konkursie to byscie tak nie narzekali. chcecie wybic konkurencje - normalne, ale zdjecia nie kwalifikujace sie do glosowania zostaly juz usuniete i wasza dyskusja malo zmieni. Trzeba miec ladna rosline i umiejetnosc robienia zdjec a nie gadane. Tyle ode mnie.

Odnośnik do odpowiedzi

Oj wcale nie trzeba mieć ładną w tej edycji, trzeba tylko być cwanym i kadrować tak by się niby 'większość' zmieściła - patrz zdjecie paula - za bardzo poobsychane są te liście które widać by to się mogło ładnie prezetnować w całosci.

Niestety ale muszę się zgodzić. Trzeba dodać jeszcze że na zdjeciu jest więcej niż jedna roślina (inne gatunki) a samo zdjęcie raczej eksponuje dzbanek niż rośline. Choć to zdjęcie jest trochę dyskusyjne, a swoją drogą i tak nikt na nie nie głosuje. Ale na przyszłość powinny być szybciej zgłaszane uwagi przez użytkowników forum, wówczas będziemy mogli zdecydować czy taki zdjęcie spełnia wymogi regulaminu czy nie ...

Przecież nie wiemy co szanowna komisja wywali, więc jak tu składać rekamacje?

Ja bym stąd powywalała wszystkie zdjęcia które eksponują fragmenty roślin i tyle. Ani u muchołowki, ani u capensisa nie widać tak naprawde nic oprócz tego że w tle jest reszta rosliny.

Mehi - kogo tu eliminować? Zwykła dyskusja. Ani nie udzielają się tu prowadzący w rankingu, ani nie są przedmiotem dyskusji zdjecia ze szczytu rankingu.

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to wydaje mi się, że nie sama wygrana powinna się liczyć tylko chęć pokazania tego co się ma. Jeżeli bym był na miejscu zarządzającego tym konkursem to pozbawiłbym tego konkursu nagrody pieniężnej i tyle. Dopiero wtedy by się okazało komu najbardziej na tym zależy. Sam startuję w tym konkursie i nie liczę na żadne wygrane itp. Nepenti przemyślcie tą sprawę z tą nagrodą, zostawcie tylko dyplom i nie martwiłbym się zbytnio jakby w tym konkursie mało osób uczestniczyło...

Odnośnik do odpowiedzi

Bawrdzo wątpie by nepenti zrezygnowało z nagród pieniężnych, bo głównie dzieki nim ten konkurs ma taką skalę i o to w tym wszystkim chodzi. By się coś działo i ludzie przychodzili tu z tego powodu jak innych nie ma, a dla sporej części osób nie ma.

Odnośnik do odpowiedzi

Wezcie sie w ogole wszyscy ogarnijcie, to miala byc zabawa, a wy sie nawzajem atakujecie jak platforma z pisem... o ile ja pamietam to glowne zalozenie tej 'calej rosliny' mialo sluzyc temu by nikt juz nie wstawial zdjec pojedynczych pulapek, listkow czy dzbankow, a wy sie czepiacie bo maly fragment nie pasuje do calosci...

Jeszcze raz apeluje, uspokojcie sie - nie wygracie w tym miesiacu - macie szanse w nastepnym :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.