Capoeirista4 Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Mam pewien problem, ponieważ właśnie takową rosiczkę mam z wymiany, dostałem dorosłą roślinę, jest ładnie przesadzona, nic jej nie brakuje, a jednak jej liście po rozwinięciu się od razu marnieją, no i oczywiście nie ma kropelek. Nie mam pojęcia co to może być. Proszę napiszcie coś, jeśli możecie wiedzieć czego jej brakuje. Może to jesienny brak światła? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 A może jakas fotka owej roslinki ? Możliwe ze to niedobór swiatła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Października 2007 Share Napisano 19 Października 2007 A wręcz bardzo prawdopodobne że za dużo wody a za mało światła. Pigmejki nie przepadają aż tak za staniem w wodzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy.prv.1991 Napisano 19 Października 2007 Share Napisano 19 Października 2007 rosiczki pigmejskie potrzebują duzą ilosc swiatła! w czasie gdy nie zapewnimy im minimum 10h swiatla dziennie na parapecie to powinnismy je doswietlac. tu chyba lezy sedno tej sprawy a i z podlewaniem to juz wyzej napisane. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi