Skocz do zawartości

Moja Muchołówka

kamcio122

Rekomendowane odpowiedzi

Taką roślinę jak najbardziej należy zimować.

Owszem jest to bardzo możliwe że to jakieś nawozy tylko dla mnie najbardziej dziwne jest to że przez cały rok od wiosny do jesieni było jej dobrze i nie było żadnych oznak choroby rosła ładnie. :wacko:

ale mówisz żeby teraz ją przesadzić na zimę??? :O

Tak, można teraz przesadzić roślinę. Należy to tylko zrobić ostrożnie, zwłaszcza że prawdopodobnie jest osłabiona. Czy na dnie doniczki znajduje się jakiś żwirek, włókno kokoswe itp.? Możliwe, że rosnące korzenie muchołówki dotarły do czegoś takiego niżej i roślina doznała szoku.

Edytowane przez moofofoofqa
Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje za odpowiedz. Jeszcze dzisiaj ją przesadze jutro napisze czy są jakię robaki czy coś takiego...

......

Muchołowkę przesadziłem.pogrzebałem w jej starym torfie i nic nie znalazłem żadnych robaków żadnego żwirku dry.gif

a bulwa muchołowki była twarda wink.gif to chyba dobrze?? huh.gif

Edytowane przez koma
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Hej. Sorki, że odkopuje, ale chyba nie ma sensu zakładać kolejnego tematu. Mam następujący problem. Moja muchołówka od dłuższego czasu nie chce zasnąć. Najpierw(w listopadzie) stała na południowym oknie o temp ok.14C potem przeniosłam ja na balkon i cały czas miała temperaturę w granicach -2C do 5C. i cały czas, powoli, bo powoli, ale rośnie. Co mam z tym zrobić?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.