RobinCook Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 Czy Drosere madagascariensis można hodować w terrarium?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 po to w terra jak mozna na parapecie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobinCook Napisano 22 Października 2007 Autor Share Napisano 22 Października 2007 Żeby tworzyła łądną kompozycję z innymi owadożerami w terrarium, żeby stworzyć możliwie najlesze warunki dla rozwoju (przeczytałem, że tem. do 30st.C, a wilgotność do 85%)... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nesprim Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Ale równie dobrze rośnie na parapecie, a w terrarium możesz trzymać rośliny które bez niego wykitują. Ogólnie terrarium jest doskonałym mieszkaniem dla grzyba a szybko rosnące ale i szybko tracące liście rosiczki są dla niego doskonałą pożywką Na dodatek wątpię by w wilgotności rzędu 85% madagascariensis utrzymał kropelki cieczy, u mnie prolifera nawet nie utrzymuje dużych kropelek bo ma za wysoką wilgotność(~95%) i temperaturę, a ona bardziej jest przystosowana do takich warunków... co dopiero madagascariensis. Na Twoim miejscu rozejrzałbym się za jakimiś dzbankami nizinnymi, żenliseami czy pływaczami a nie za rosicami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobinCook Napisano 22 Października 2007 Autor Share Napisano 22 Października 2007 Rozumię To ważne info dla mnie. Teraz posiadam N. hookeriane, N. sanguine oraz N.x ventrate. Wiem, że te dzbanki także na parapecie dają sobie świetnie rade. Zastanawiam się jakie inne dzbaneczniki będą dobre dla początkującego hodowcy. Jakieś propozycje, sugestie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 (edytowane) Jakiekolwiek nizinne lub pośrednie dzbaneczniki będą dobre To że jakaś roślina może rosnąć w wilgotności do 85% to nie znaczy, że będzie jej tak dobrze, jest to wartość skrajna. Edytowane 22 Października 2007 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Ja bym nawet nie polecał hodowania D. madagascarensis w terrarium. Przynajmniej u mnie miały się kiepsko w terra. Jednak na parapecie rosną fantastycznie. Także poleciłbym Ci jednak parapet jeżeli chodzi o madagascarensis, a do terrarium, jak Ci inni polecili, wstaw te rośliny, które tego wymagają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 U mnie jak rosły w terra to strasznie szybko rosły i były długie ale niestety słabe i bardzo wiotkie , no i wodniste kropelki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi