RobinCook Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 POMOCY!!! Właśnie zauważyłem jakieś małe świństwa "bawiące" się na moich muchołówkach. Ni wiem czego użyć by się ich pozbyć. Jedne są wielkościmilimetra, szare, a drugie mniejsze czarne. Co zrobić?????? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 basudin lub diazol proponuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobinCook Napisano 30 Października 2007 Autor Share Napisano 30 Października 2007 A co to mogą być za robaczki? Wiem, że bez zdjęcia to trudno powiedzieć. Co powiecie na topsin?? Czy on jest też na grzybki?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Szare - skoczogonki? Topsin jest tylko i wyłącznie na grzyba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobinCook Napisano 30 Października 2007 Autor Share Napisano 30 Października 2007 Jeśli skoczogonki są szare i jak sama nazwa wskazuje skaczą to tak . Co do topsin jeszcez jedno pytanko - pleśń mi się pojawiła, więc ją zwalcze, ale czy można ten preparat używać profilaktycznie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Tak mozna spryskiwac profilaktycznie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobinCook Napisano 31 Października 2007 Autor Share Napisano 31 Października 2007 Wybieram się dziś na łowy tych preparatów do centrum moje :miasta" . Przyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanie. Robaczki pojawiły się w muchołówka, które jak wiadomo trzeba zimować...Czy jednocześnieśnie zimować i walczyć z robaczkami i pleśnią?? Czy to może uszkodzić roślinki?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Nie uszkodzi. Wręcz czas zimowania to czas najintensywniejszych walk z pleśnią powiedziałabym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobinCook Napisano 31 Października 2007 Autor Share Napisano 31 Października 2007 (edytowane) Co do pleśni. Zakupiłem właśnie Topsin i zastanawiam się jakie zrobić rocięczenie preparatu?? Co do Basudinu i Diazolu to dowiedziałem się, że te środki są wycofane i co teraz?? Edytowane 31 Października 2007 przez RobinCook Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Skoczogonki szkodliwe nie są więc pół biedy, gorzej z tymi czarnymi. To nie są takie małe muszki? Stężenia masz na ulotce, jak dla roslin ozdobnych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobinCook Napisano 31 Października 2007 Autor Share Napisano 31 Października 2007 Udało mi się kilka zdmuchnąć na parapet i pod lupą wyglądają jak małe chrząszczyki z bardzo dobrze widocznymi czułkami. Nie wygląda mi to na muszki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi