Bialy2007 Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Witam was to jest moje 1 akwa z roślinkami w życiu. Co myślcie o takim czymś? Narazie będzie dobre? Później oczywiście dam świetlówkę. Ale czy narazie starczy? Proszę o ocenę jeśli można :) lub jakieś porady:) :P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy.prv.1991 Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 dal bys jakies foto bo raczej nie mozemy podłączyc sie do twoich oczu i spojrzec na akwarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 siwy ja tam fotki widze Bialy2007-> a gdzie woda w podstawkach? zaraz ktos powie ze sie czepiam ale mam racje B) ogolnie to taka namiastka terra na razie ale jakbys roslinki posadzil w torfie a nie tylko doniczki sam bys zrozumial ze moze to wygladac jeszcze ladniej. to tego jakis konarek, mchem wszystko obrosnie i bedzie git:) ps- poczytaj o oswietleniu dla pewnosci pozdro Sathis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 bardzo pymitywne Tyle napisać każdy potrafi, może byś coś dodał, jakieś spostrzeżenie etc.? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2007 Napisano 31 Października 2007 Autor Share Napisano 31 Października 2007 No to trochę skąpy komentarz :/ Jeśli macie jakieś pomysły co tam by zmienić dawajcie jakieś rady :) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mehi Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 bardzo pymitywne prymitywny umysl prymintywna odpowiedz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 (edytowane) Na twoim miejscu dolałbym wody do podstawek, nasypał na dno keramzytu i potem dokupił parę roślinek bo pusto to wygląda . Np. Jakiegoś prostego dzbanecznika albo kapturnicę. Jeżeli nie chcesz dokupować nowych roślin, wystarczy włożyć jakiś konar i będzie fajnie. P.S. Możemy się kiedyś spotkać, mieszkam blisko Rybnika Edytowane 2 Listopada 2007 przez Nepenthes Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2007 Napisano 2 Listopada 2007 Autor Share Napisano 2 Listopada 2007 (edytowane) Woda w podstawkach juz jest cały czas :) Dokupię parę roślinek na giełdzie w Rybniku jeśli macie jakieś rady jakieś efektowne roślinki które ładnie by się prezentowały proszę pisać może dacie mi jakiś pomysł. Drosera dielsiana Drosera madagascariensis Drosera burmanii Drosera coccicaulis klon 2 Drosera nidiformis Drosera nitidula ssp. allantostigma Drosera pulchella x nitidula narazie nad tymi się zastanawiam. Napewno nie kupię wszystkich może poradzicie które wziąść A tu nowsze zdjątka ;) Tłustosze bardzo szybko rosną Edytowane 2 Listopada 2007 przez Bialy2007 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 a ja bym pomyslala o sadzeniu w ziemi bo jak mech wyjdzie to ladnie wyglada zreszta pisalam Ci na gg;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 (edytowane) i kup etykiety do podpisywania ros bo jak kupisz parę rosiczek to nie będziesz wiedziała która to która (są tanie 20 gr sztuka przynajmniej u mnie ) Edytowane 2 Listopada 2007 przez gad2000 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 I jesli chcesz dac keramzyt na dno jak poradził Ci nepenthes to rosiczki tropikalne beda mialy zbyt duza wilgotnosc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 (edytowane) Jeżeli chcesz coś kupić na giełdzie w Rybniku to odezwij się na PW, będę miał swój stolik i jak masz ochotę to możesz sobie coś u mnie zarezerwować, szczególnie muchołówki i dzbaneczniki. Możliwa też wymiana jeśli jesteś zainteresowany. Edytowane 3 Listopada 2007 przez Nepenthes Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 gad2000- a nie latwiej samemu nauczyc sie rozrozniac rosliny? jak stopniowo ich przybywa to nie jest takie trudne:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honey Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Ja mam sporo roślin i każdą pamiętam. A tak ode mnie,to jak na początek jest ok, u mnie tez podobnie to wyglądało. Potem całkiem zrezyknowałam z akwarium,ale jak radzą inni, takie bardziej profesjonalne terra też fajnie wygląda Powodzenia w hodowli. Ja tak od siebie ba Twoim miejscu dołożyłabym chociaż po jednej muchołówce,kapturnicy i dzbanku. Byłoby urozmaicenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 aaa co do keramzytu na dnie- ktos powiedzial ze bedzie za wilgotno dla rosiczek- to jakies nieporozumienie chyba. moje WSZYSTKIE rosiczki wlasnie tak a hodowane i maja przepiekne krople- zanim rosly w podwyzszonej wilgotnosci bylo im po prostu za sucho i kropelek nie produkowaly. takze prosze tu nie siac takich dziwnych teorii sorki wzruszylam sie Sathis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi