Skocz do zawartości

Moje Pierwsze Akwa

Bialy2007

Rekomendowane odpowiedzi

siwy ja tam fotki widze :)

Bialy2007-> a gdzie woda w podstawkach? zaraz ktos powie ze sie czepiam ale mam racje B)

ogolnie to taka namiastka terra na razie ale jakbys roslinki posadzil w torfie a nie tylko doniczki sam bys zrozumial ze moze to wygladac jeszcze ladniej. to tego jakis konarek, mchem wszystko obrosnie i bedzie git:)

ps- poczytaj o oswietleniu dla pewnosci ;)

pozdro

Sathis

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Nepenthes

Na twoim miejscu dolałbym wody do podstawek, nasypał na dno keramzytu i potem dokupił parę roślinek bo pusto to wygląda :) . Np. Jakiegoś prostego dzbanecznika albo kapturnicę. Jeżeli nie chcesz dokupować nowych roślin, wystarczy włożyć jakiś konar i będzie fajnie.

P.S. Możemy się kiedyś spotkać, mieszkam blisko Rybnika :)

Edytowane przez Nepenthes
Odnośnik do odpowiedzi

Woda w podstawkach juz jest cały czas :) :) Dokupię parę roślinek na giełdzie w Rybniku :) jeśli macie jakieś rady jakieś efektowne roślinki które ładnie by się prezentowały proszę pisać :) może dacie mi jakiś pomysł.

Drosera dielsiana

Drosera madagascariensis

Drosera burmanii

Drosera coccicaulis klon 2

Drosera nidiformis

Drosera nitidula ssp. allantostigma

Drosera pulchella x nitidula

narazie nad tymi się zastanawiam. Napewno nie kupię wszystkich :P może poradzicie które wziąść :P

A tu nowsze zdjątka ;) ;)

8880f4bd7546931e.jpg

972cd75263deb93b.jpg

91bdcd3f56086dcf.jpg

90afeb20c9de2150.jpg

Tłustosze bardzo szybko rosną :)

Edytowane przez Bialy2007
Odnośnik do odpowiedzi

i kup etykiety do podpisywania ros bo jak kupisz parę rosiczek to nie będziesz wiedziała która to która (są tanie 20 gr sztuka przynajmniej u mnie )

Edytowane przez gad2000
Odnośnik do odpowiedzi

Gość Nepenthes

Jeżeli chcesz coś kupić na giełdzie w Rybniku to odezwij się na PW, będę miał swój stolik i jak masz ochotę to możesz sobie coś u mnie zarezerwować, szczególnie muchołówki i dzbaneczniki. Możliwa też wymiana jeśli jesteś zainteresowany.

Edytowane przez Nepenthes
Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam sporo roślin i każdą pamiętam. A tak ode mnie,to jak na początek jest ok, u mnie tez podobnie to wyglądało. Potem całkiem zrezyknowałam z akwarium,ale jak radzą inni, takie bardziej profesjonalne terra też fajnie wygląda :) Powodzenia w hodowli. Ja tak od siebie ba Twoim miejscu dołożyłabym chociaż po jednej muchołówce,kapturnicy i dzbanku. Byłoby urozmaicenie :)

Odnośnik do odpowiedzi

aaa co do keramzytu na dnie- ktos powiedzial ze bedzie za wilgotno dla rosiczek- to jakies nieporozumienie chyba. moje WSZYSTKIE rosiczki wlasnie tak a hodowane i maja przepiekne krople- zanim rosly w podwyzszonej wilgotnosci bylo im po prostu za sucho i kropelek nie produkowaly. takze prosze tu nie siac takich dziwnych teorii :)

sorki wzruszylam sie :D

Sathis

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.