jedrek Napisano 4 Marca 2006 Share Napisano 4 Marca 2006 Mam nasiona Muchołówki 'Red Green' i co mam zrobić dalej :? Bardzo proszę o odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 4 Marca 2006 Share Napisano 4 Marca 2006 wysiać na wilgotny torf i wstawić do lodówki lub wystawić na dwór na jakiś miesiac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrek Napisano 5 Marca 2006 Autor Share Napisano 5 Marca 2006 A poco do lodówki lub nadwór bo wcześniej niemiałem żadnych nasion to dopiero moje pierwsze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 5 Marca 2006 Share Napisano 5 Marca 2006 trzeba czytac dobrze forum lub sprawdzic np na stronie nepenti a jezeli chodzi o twoje pytanie to musisz wyniesc je na dwor lub do lodowki zeby przeszly okres stratyfikacji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrek Napisano 5 Marca 2006 Autor Share Napisano 5 Marca 2006 ok dzięki mazi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CP fan Napisano 5 Marca 2006 Share Napisano 5 Marca 2006 nasion muchołówki nie trzeba stratyfikować, wystarczy wysiać na wilgotny torf i zapewnić wysoką wilgotność i dużo światła ( o tej porze roku najlepiej doświetlać) ja swoich nasion nie trzymałem w chłodzie i 80% wykiełkowało Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamek Napisano 5 Marca 2006 Share Napisano 5 Marca 2006 Sporo osób uważa, że nasiona muchołówki trzeba stratyfikować, ale nie jest to konieczne. Można je wysiać od razu po zebraniu. Ważniejsze jest zapewnienie dużej ilości światła, jeśli masz zamiar je teraz wysiewać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 5 Marca 2006 Share Napisano 5 Marca 2006 ja jeszcze nie sialem mucholowki ale jezeli pytal sie po co trzeba trzymac je w zimnie przez ok miesiac to chyba tylko po to mozlliwe ze nie trzeba ich stratyfikowac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrek Napisano 5 Marca 2006 Autor Share Napisano 5 Marca 2006 Właśnie przed chwilą wsadziłem nasiona do doniczki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 6 Marca 2006 Share Napisano 6 Marca 2006 Ja moje nasionko wysialam bez stratyfikacji , wyrosla z niego sliczna mucholoweczka ktora ma juz 1,5cm srednicy i 1,5 cm wysokosci , najwieksza pulapka ma w tej chwili 0,5cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrek Napisano 7 Marca 2006 Autor Share Napisano 7 Marca 2006 Pewnie dopiero coś wykiełkuje za jakiś miesiąc Teraz tylko cierpliwie czekać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wisnia Napisano 9 Marca 2006 Share Napisano 9 Marca 2006 ja moje 26 nasion sratyfikowalem ponad miesiac i przez cala wisone lato i jesien nic z nich niewyroslo... no ale cóz pech:/ ale teraz były znów 3 miesiace w lodówce i zoabczymy moze tego roku cos wzejdzie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi