RobinCook Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Witajcie. Ostatnio nietety musiałem użyć Topsinu i pomogło . Spryskałem roślinki roztworem, one straciły krople (u muchołówki to trocheniemożliwe ), troche zmarniały, ale doszły własnie do siebie. Teraz zauważyłem, że na niektórych pojawia się znowu jakiś biały nalot. Mam nadzieję, że toylko moja wyobraźnia, ale pytanie moje brzmi: czy topsinu mogę użyć do podlania (podsiąkanie) czy musze nim pryskać rośliny?? Chce im pomóc, a nie chce im znowu "poprzeszkadzać". Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nesprim Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Gdy spryskujesz rosiczki staraj się nie opryskiwać liści z kroplami cieczy, jeżeli rośliny zmarniały to najwyraźniej użyłeś zbyt wysoko stężonego roztworu. Ja używam topsinu profilaktycznie raz na dwa tygodnie i nie zauważyłem żadnych efektów ubocznych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobinCook Napisano 10 Listopada 2007 Autor Share Napisano 10 Listopada 2007 A jaki zrobiłeś roztwór?? Jak rocieńczyłeś?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 (edytowane) Spokojnie możesz pryskać po liściach rosiczki, w ciągu 2 dni rosa sie odnawia:) Edytowane 10 Listopada 2007 przez chocolate014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobinCook Napisano 10 Listopada 2007 Autor Share Napisano 10 Listopada 2007 ja jak pamietam (pamięc mam dobrą ale ulotną) to robiłem 0.3 ml na 300 ml wody ale czy to dobrze? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi