Bialy2007 Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Witam. Dostałem dzbanecznika niedawno i zobaczyłem dopiero teraz że z podłoża wychodzą 2 dzbaneczniki a nie jeden (tak mi sie wydaję) Mam pytanie rozdzielić je czy zostawić w skopkoju? Fotki poniżej: 1: 2: A tak wygląda miejsce gdzie dzbanek stoi. Po prawej jest odrazu okno. Może być takie miejsce? Proszę o odpowiedzi z góry dziękuję ! ;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 (edytowane) zostaw w spokoju chyba że chcesz np za tego drugiego sie wymienić Edytowane 10 Listopada 2007 przez gad2000 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Oczywiscie, że to dwie rosliny. Co do rozdzielenia - jak wolisz, ani im to nie pomoże, ani nie zaszkodzi, bardzo ciasno jeszcze tam nie jest. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Czy mi sie wydaje czy doświetlasz rośliny zwykła żarówką ? jeżeli tak to wymień ją na kompaktową, nawet taką za kilka złotych z marketu. Na pewno będzie dawała lepsze efekty ( żarówka ma za niską temperaturę barwy) , zmniejszy pobór prądu i nie będzie emitowała ciepła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Według mnie to też dwie rośliny, ale uważaj! Miałem też w domu coś takiego, a gdy chciałem rozsadzić okazało się, że obydwie łodygi wyrastają z jednej bulwy, więc jej nie rozrywałem i zostawiłem tak, jak było. Jeśli nie masz większego doświadczenia w hodowli dzbaneczników radzę ci to zostawić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Odpowiedź zostala udzielona więc ZAMYKAM. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi