gad2000 Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 (edytowane) Oświetlenie 2x18w Technika wentylator od PC 10x10 cm Higrometr Exo-Terra [zwykły] Mieszkańcy terra Nepenthes x Ventrata Nepenthes Hookeriana czekam na wasze wypowiedzi Edytowane 14 Listopada 2007 przez gad2000 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Dałbym zdecydowanie mniej podłoża. Ładnie, ale czemu ta Ventratka blada jak ściana, że tak powiem Uważałabym na twoim miejscu, liscie są bardzo blisko świetlówki i mogą się przysmażać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 12 Listopada 2007 Autor Share Napisano 12 Listopada 2007 Dałbym zdecydowanie mniej podłoża. Ładnie, ale czemu ta Ventratka blada jak ściana, że tak powiem Uważałabym na twoim miejscu, liscie są bardzo blisko świetlówki i mogą się przysmażać e tam już miesiąc w terra jest i nie usmażyło jej własne na podłożę chce dać pływacza jakiegoś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek93 Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Bardzo ładne terra tylko czemu tak mało roślinek 2 dzbaneczniki na takie duże terrarium dodaj cos jeszcze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 12 Listopada 2007 Autor Share Napisano 12 Listopada 2007 Bardzo ładne terra tylko czemu tak mało roślinek 2 dzbaneczniki na takie duże terrarium dodaj cos jeszcze. spoko Nepenthes sanguinea w drodze(tylko idzie już 5 dni ) doszedł jutro dam zdjęcie terra z nim Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcik Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Super terrarium, z czego jest wykonane podłoże? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 13 Listopada 2007 Autor Share Napisano 13 Listopada 2007 (edytowane) Super terrarium, z czego jest wykonane podłoże? z ziemią z włóknami kokosowymi zdjęcie aktualne terra dam jutro jednak Edytowane 13 Listopada 2007 przez gad2000 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 Ziemia mam nadzieje znaczy torf? Bo na ziemi wykopanej z ogródka pływacz się może kiepsko czuć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 13 Listopada 2007 Autor Share Napisano 13 Listopada 2007 Ziemia mam nadzieje znaczy torf? Bo na ziemi wykopanej z ogródka pływacz się może kiepsko czuć. nie taka ze sklepu no nie całkiem torf ale go zawiera dla pływacza ułożycie kącik z torfem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 nie taka ze sklepu no nie całkiem torf ale go zawiera dla pływacza ułożycie kącik z torfem A słyszałeś coś kiedyś o samoczynnym wyrównywaniu stężeń? Musiałbyś odizolować czymś nieprzepuszczalnym tą górkę, by nie nasiąkneła związkami z tej ziemi która zapewne ma domieszkę nawozów jak większość podłoży do kwiatków. Nie mówie, że od razu zdechnie, ale weź to pod uwagę. Zależy ile będziesz miał szczęścia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 13 Listopada 2007 Autor Share Napisano 13 Listopada 2007 A słyszałeś coś kiedyś o samoczynnym wyrównywaniu stężeń? Musiałbyś odizolować czymś nieprzepuszczalnym tą górkę, by nie nasiąkneła związkami z tej ziemi która zapewne ma domieszkę nawozów jak większość podłoży do kwiatków. Nie mówie, że od razu zdechnie, ale weź to pod uwagę. Zależy ile będziesz miał szczęścia. chyba z tego pływacza zrezygnuje ale wróćmy do tematu terrarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilof23 Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 pytanko: - ile kosztuje terrarium tego rozmiaru u szklarza? - pod warstwa ziemi jest keramzyt tzn czy trzeba podlewać ziemię w z celu zwiększenia wilgotności? Tak poza tym to bardzo ładne terro, postaw tylko jeszcze dużo jakichś drobnych roslinek na ziemi i posadź mech by obrósł cała ziemie (kiedyś widziałem to u kolegi i bardzo ładnie sie to prezentowało) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 13 Listopada 2007 Autor Share Napisano 13 Listopada 2007 (edytowane) pytanko: - ile kosztuje terrarium tego rozmiaru u szklarza? - pod warstwa ziemi jest keramzyt tzn czy trzeba podlewać ziemię w z celu zwiększenia wilgotności? Tak poza tym to bardzo ładne terro, postaw tylko jeszcze dużo jakichś drobnych roslinek na ziemi i posadź mech by obrósł cała ziemie (kiedyś widziałem to u kolegi i bardzo ładnie sie to prezentowało) Nie wiem, ja miałem w domu ,ale myślę że do 100 zł Nie przez ziemie tylko keramzyt wtykasz rurkę i przez rurkę lejesz.Mech chce właśnie kupić. no nowe foty dodane sorki za stan nowego dzbanka ale niedawno do mnie dotarł Edytowane 14 Listopada 2007 przez MariuszG Nie odpisujemy na własne posty ! Jezeli chcemy cos dopisac uzywamy przycisku Edycja ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 26 Listopada 2007 Share Napisano 26 Listopada 2007 (edytowane) Ja bym posklejał antyramy (nie wiem czy coś by z tego było ) Edytowane 26 Listopada 2007 przez wojtek0018 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi