Skocz do zawartości

Gadowe Terrarium :)

gad2000

Rekomendowane odpowiedzi

Oświetlenie

2x18w

Technika

wentylator od PC 10x10 cm

Higrometr Exo-Terra [zwykły]

Mieszkańcy terra :)

Nepenthes x Ventrata

Nepenthes Hookeriana

13fa93bb946507d1.jpg 2257f87dd6411365.jpg

be8c2bae4ce4b879.jpg 65950fee1e13ade6.jpg

16dfe12e351f6d35.jpg b0cb649a5059bdec.jpg c869377e7c5b0ca2.jpg

096a13c8b5ea9f97.jpg

czekam na wasze wypowiedzi

Edytowane przez gad2000
Odnośnik do odpowiedzi

Dałbym zdecydowanie mniej podłoża.

Ładnie, ale czemu ta Ventratka blada jak ściana, że tak powiem :P

Uważałabym na twoim miejscu, liscie są bardzo blisko świetlówki i mogą się przysmażać

Odnośnik do odpowiedzi

Dałbym zdecydowanie mniej podłoża.

Ładnie, ale czemu ta Ventratka blada jak ściana, że tak powiem :P

Uważałabym na twoim miejscu, liscie są bardzo blisko świetlówki i mogą się przysmażać

e tam już miesiąc w terra jest i nie usmażyło jej

własne na podłożę chce dać pływacza jakiegoś

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładne terra tylko czemu tak mało roślinek 2 dzbaneczniki na takie duże terrarium dodaj cos jeszcze.

spoko Nepenthes sanguinea w drodze(tylko idzie już 5 dni :( )

doszedł jutro dam zdjęcie terra z nim

Odnośnik do odpowiedzi

nie taka ze sklepu no nie całkiem torf ale go zawiera dla pływacza ułożycie kącik z torfem

A słyszałeś coś kiedyś o samoczynnym wyrównywaniu stężeń? Musiałbyś odizolować czymś nieprzepuszczalnym tą górkę, by nie nasiąkneła związkami z tej ziemi która zapewne ma domieszkę nawozów jak większość podłoży do kwiatków.

Nie mówie, że od razu zdechnie, ale weź to pod uwagę. Zależy ile będziesz miał szczęścia.

Odnośnik do odpowiedzi

A słyszałeś coś kiedyś o samoczynnym wyrównywaniu stężeń? Musiałbyś odizolować czymś nieprzepuszczalnym tą górkę, by nie nasiąkneła związkami z tej ziemi która zapewne ma domieszkę nawozów jak większość podłoży do kwiatków.

Nie mówie, że od razu zdechnie, ale weź to pod uwagę. Zależy ile będziesz miał szczęścia.

chyba z tego pływacza zrezygnuje ale wróćmy do tematu terrarium

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko:

- ile kosztuje terrarium tego rozmiaru u szklarza?

- pod warstwa ziemi jest keramzyt tzn czy trzeba podlewać ziemię w z celu zwiększenia wilgotności?

Tak poza tym to bardzo ładne terro, postaw tylko jeszcze dużo jakichś drobnych roslinek na ziemi i posadź mech by obrósł cała ziemie (kiedyś widziałem to u kolegi i bardzo ładnie sie to prezentowało) :)

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko:

- ile kosztuje terrarium tego rozmiaru u szklarza?

- pod warstwa ziemi jest keramzyt tzn czy trzeba podlewać ziemię w z celu zwiększenia wilgotności?

Tak poza tym to bardzo ładne terro, postaw tylko jeszcze dużo jakichś drobnych roslinek na ziemi i posadź mech by obrósł cała ziemie (kiedyś widziałem to u kolegi i bardzo ładnie sie to prezentowało) :)

Nie wiem, ja miałem w domu ,ale myślę że do 100 zł

Nie przez ziemie tylko keramzyt wtykasz rurkę i przez rurkę lejesz.Mech chce właśnie kupić.

no nowe foty dodane sorki za stan nowego dzbanka ale niedawno do mnie dotarł

Edytowane przez MariuszG
Nie odpisujemy na własne posty ! Jezeli chcemy cos dopisac uzywamy przycisku Edycja !
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.