Skocz do zawartości

Roślina Listopada 2007 - Głosowanie

Heimdall

Roślina Listopada 2007  

Wyniki zostały ukryte do momentu zakończenia głosowania! Proszę o cierpliwość!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Oto ankieta na roślinę Listopada 2007! W ankiecie zostały podany nicki osób, które wystawiły fotki zgodne z regulaminem konkursu, z tego tematu.

Odrzucone fotki pochodzą od: Honey i Nwankwo.

W razie wątpliwości zapraszam do przeczytania regulaminu: tutaj

Zapraszam go głosowania, które skończy się 30 listopada o 23:59

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze przez taka bzdete jak rozmiar zdjecia (ktora zreszta mozna zmienic w sekunde) odrzucane jest naprawde swietne zdjecie swietnej rosliny kiedy zostawiane jest zdjecie lamiac moim zdaniem nadrzedny punkt regulaminu czyli: ze ma byc to zdjecie ROSLINY calej...

Odnośnik do odpowiedzi

Prosiłbym moderatorów o dopuszczenie mnie do kandydatów. Niestety popełniłem błąd, który nie wynikał z mojej nieznajomości regulaminu tylko ze zwykłego przypadku i częściowo też braku czasu.

Mianowicie zmniejszyłem rozmiar mojego zdjęcia (mniej niż 800x600 żeby wziąść udział w konkursie) , zapisałem jako 'reddragon1' obok starego zdjęcia 'reddragon' , a w pośpiechu załadowałem do konkursu to stare zdjęcie ('reddragon' z większymi rozmiarami) :/. Niestety nie miałem wtedy za dużo czasu więc nawet nie przyszło mi do głowy, że mogłem się pomylić :(.

Proszę bardzo o danie mi szansy uczestnictwa w konkursie, przecież chodzi tu o rozrywkę, zabawę , a nie sprzeczanie się o tak prosty błąd :-).

regulamin to regulamin...trzeba sie stosowac ...

Zawsze się staram stosować do regulaminu, boli mnie więc stwierdzenie, że się do niego nie stosuję ... . Popełniłem błąd, który chyba każdemu się kiedyś przytrafił :(. Jak uważasz, czy zasługuję na jakąś taryfę ulgową ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję :)

Edytowane przez Nwankwo
Odnośnik do odpowiedzi

1. Zdjęcie zgodnie z tytułem "konkurs na roślinę miesiąca" powinno zawierać zdjęcie całej rośliny

2. Wszelkie zdjęcia zawierające tylko część rośliny/ zbliżenie na część będą odrzucane. W konkursie chodzi o wybór właściciela najlepiej utrzymanej rośliny.

Zapytam więc: czemu roślina użytkownika Miecio bierze udział w tym konkursie ??

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nastepna szanse mozesz dostac wystawiajac zdjecie w nastepnym konkursie... skoro wiesz ze dales fotke niezgodną z regulaminem to dlaczego blagasz o jakies ulgi...?,a jesli sie z czyms niezgadzasz to powinienes sie zglosic z tym do kogos innego

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze przez taka bzdete jak rozmiar zdjecia (ktora zreszta mozna zmienic w sekunde) odrzucane jest naprawde swietne zdjecie swietnej rosliny (...)

Regulamin... Muszą być jakieś normy w konkursie i tyle.

Prosiłbym moderatorów o dopuszczenie mnie do kandydatów. (...) Jak uważasz, czy zasługuję na jakąś taryfę ulgową ?

Konkurs rozpisuję (jak i prowadzę) ja. Nie ma żadnej taryfy ulgowej, wtedy musiałbym przepuścić i Honey, a wtedy ludzie z poprzedniego konkursu by się odezwali itd... itd... itd...

(...) Zapytam więc: czemu roślina użytkownika Miecio bierze udział w tym konkursie ??

Ponieważ wg. mnie spełnia normy regulaminu.

Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości:

- Proszę czytać regulamin

- Proszę pamiętać o tym, że na podstawie regulaminu, albo fotka się kwalifikuje do konkursu albo nie

- Cała roślina dla mnie to duża większość rośliny + pułapki z liściami

Do następnego konkursu powstanie nowy regulamin, być może na podstawie obecnego.

Odnośnik do odpowiedzi

skoro wiesz ze dales fotke niezgodną z regulaminem to dlaczego blagasz o jakies ulgi...?

Bo zrobiłem to z czystego przypadku, pomyśl jak byś ty się zachował w tej sytuacji (jeżeli byś popełnił podobny błąd) - a z doświadczenia wiem, że to jest loteria, każdemu mogłoby się przytrafić coś takiego. Proszę tylko o szacunek dla mnie i mojej muchołówki :)

Heim > widzę, że bardzo trzymasz zasad. Ok, więc teraz zgodnie z zasadami : jeżeli moja muchołówka nie wzięła udziału w konkursie (niestety :/), mogę wystawić ją w następnym. Chyba tutaj nie masz zastrzeżen ? :)

Edytowane przez Nwankwo
Odnośnik do odpowiedzi

Bo zrobiłem to z czystego przypadku,

spoks "za błedy przyjdzie nam zapłacić.." już poniosłeś konsekwencje.

pomyśl jak byś ty się zachował w tej sytuacji (jeżeli byś popełnił podobny błąd)

jakbyś zapomniał to w ubiegłym miesiącu sam się wycofałem z podobnego powodu (moja fotka też nie spełniała norm)

Odnośnik do odpowiedzi

Heimdall > zacytuję twoją wypowiedź, która wywoła we mnie niestety nieco negatywne wrażenia (stąd zostałem wewnętrznie zmuszony do wypowiedzenia się w tej sprawie) :( :

- Cała roślina dla mnie to duża większość rośliny + pułapki z liściami

Pojęcie "cała roślina" jest chyba oczywiste - tobie jako osobie o wyższej randze chyba nie powinienem podawać jej definicji. Tak więc odwołując się do tego co wcześniej napisałeś :

- Proszę pamiętać o tym, że na podstawie regulaminu, albo fotka się kwalifikuje do konkursu albo nie

Na podstawie regulaminu tzn. dokumentu, który został zaakceptowany przez wszystkich użytkowników. Ty szczególnie powinieneś się do niego stosować (też jesteś użytkownikiem, a nawet administratorem). Jeżeli piszesz, że wg ciebie coś spełnia normy albo nie (i ty to ustalasz wg. własnych zasad) to jest to jakieś nieporozumienie (bo chyba nie masz dolegliwości związanych z zaburzeniem prawidłowego widzenia ?). Można to nawet nazwać "oszustwem", gdyż :

Regulamin... Muszą być jakieś normy w konkursie i tyle.

No właśnie... sam sobie przeczysz. Skoro normy są jasno ustalone, a ty je przekręcasz i stosujesz swoje reguły to mamy do czynienia z pewnego rodzaju pomyłką. Jeżeli byś ustanowił nowy regulamin (twój) przed konkursem, to my wysyłając zdjęcia automatycznie potwierdzalibyśmy zapoznanie się z regulaminem. Jednak jeśli ty ustalasz regulamin podczas konkursu to my go nie możemy zaakceptować i mamy prawo do złożenia zażalenia. Jest to duże forum, tak więc szczególnie administratorzy powinni być odpowiedzialni za swoje czyny, nie może dojść do twojej pomyłki.

Tak więc skoro część zdjęć jest dopuszczona do konkursu, choć zgodnie z regulaminem (a nie twoim zdaniem, które nie powinno tutaj się liczyć - czemu?wytlumaczylem wczesniej) nie powinna być dopuszczona to ja tu widzę jedno wyjście :

- albo dopuścić wszystkie zdjęcia

- albo usunąć bezwzględnie wszystkie niezgodne z regulaminem

I " 8. Po zgłoszeniu wszystkich zdjęć (skończeniu terminu zgłaszania) grupa moderatorska ustali które zdjęcia nie mieszczą się w klasyfikacji i odrzuci te zdjęcia z głosowania."

Na przyszłość niech to będzie faktycznie grupa, bo jak widać jedna osoba sobie z tym nie radzi, jest to zbyt jednostronne. W przypadku większej grupy moderatorskiej nie było by to już takie jednostronne.

Proszę o odpowiednie wyjaśnienia (na poziomie !) i podjęcia odpowiedniej decyzji, która nie łamie regulaminu :)

Mimo wszystko dziękuję wszystkim za poświęcenie mi pare minut :)

Edytowane przez Nwankwo
Odnośnik do odpowiedzi

Więc teraz zostaje tylko czekać i sprawdzić czy nasz administrator jest odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu (oczekuję tutaj odpowiednich wyjaśnień (na poziomie !) i podjęcia odpowiedniej decyzji, która nie łamie regulaminu) :)

Czy jestem odpowiednią osobą na stanowisku, to nie Tobie osądzać :)

Co do wyjaśnień to były wcześniej: W następnym konkursie nowy regulamin, jeszcze bardziej rygorystyzczny... Twoja fotka niestety nie kwalifikuje się i taka jest prawda... Rozumiem, masz żal, trudno.

Nie wywlekaj proszę także tematów, które w jakiś sposób są osobiste (tak tak, wiesz o co chodzi). Ja nie chcę tego robić, tak samo jak anty-reklamy dla Ciebie i Alberta, wiesz za co...

Proszę o skończenie tematu regulaminu i konkursu, nie podoba się, to nie brać udziału albo nie głosowac i już. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.