senator11111 Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 witam zobzczyłem że mój dzbanek jest oblepiony lepką żywicą czy mogli byście mi pomóc ?? z gory dziękuje senator11111 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 A to czasem nie nektar, ciecz wabiąca(jak zwał tak zwał) albo cos w tym stylu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senator11111 Napisano 16 Listopada 2007 Autor Share Napisano 16 Listopada 2007 no możliwe bo brałem na język to i słodkie to było ale to jest w nadmiernych ilościach czy to jest normalne?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 To znaczy, że twojemu dzbankowi się bardzo u ciebie podoba, raczej dobry objaw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobinCook Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 (edytowane) Szamanka ma rację. Wydaje mi się, że to nektar wyprodukowany przez nektarniki pozakwiatowe ( dzbaneczniki maję 2 rodzje nektarników: kwiatowe i pozakwiatowe). Np.U N. bicalarata te "zęby" to tzw. nektarniki olbrzymie (to rodzaj nektarników pozakwiatowych). Edytowane 16 Listopada 2007 przez RobinCook Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość beduiniec Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Ja tez nie wiedzialem na poczatku co to jest bo myslalem ze nektar jest produkowany tylko wewnatrz i na obrzezach dzbanka ale tak musi byc i wszystko jest ok nie masz sie czym przejmowac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senator11111 Napisano 17 Listopada 2007 Autor Share Napisano 17 Listopada 2007 dzieki za odpowiedzi bardzo mi pomogliscie myslalem ze juz dzbankoiwi cos jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Zależy w jakich miejscach pojawia się ten ,,nektar,,. Bo jeśli cały liść się klei to mogą to być wełnowce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senator11111 Napisano 17 Listopada 2007 Autor Share Napisano 17 Listopada 2007 wiesz liść sie nie lepi tylko dzbanek na obrzeżach kielicha i czasem kropla jakby spływała z kielicha Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 W takim razie poprzednicy mają racje.:-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi