Skocz do zawartości

Konarek..

Sathis

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

nie znalazlam niczego na ten temat wiec otwieram nowy - czy ktos ma jakis pomysl na domowe przygotowanie konarka do akwarium? Nic nie ma w sklepach takiego zeby pasowalo, wszystko za male i musze sama przygotowac sobie cos. Ma ktos jakies doswiadczenia w tej materii? Z gory dzieki i wieeelkie pozdro

Sathis :)

Edytowane przez Sathis
Odnośnik do odpowiedzi

Maciek, a skąd myslisz biora to w zoologicznych? Z lasu.... W zoologicznych jak sie patrzyłem to są identyczne do mojego jak z lasu przyniosłem. Sathis, radze namoczyc bo brud i różni mieszkańcy muszą sie wymoczyć, ja moczylem korzen ojj 6 miesiecy(zapomniałem) 0 pleśni. I jedna sprawa, dajesz to roslinom czy do akwarium z rybkami?

Edytowane przez chocolate014
Odnośnik do odpowiedzi

ale w zoologicznych maja juz perfekt przygotowane i pomalowane ale za to-drogie, jesli chcesz miec swój konarek radze iśc nad rzeke bo tam często sa takie (nie wiem czemu) nie zgrzybiałe i nie zarosnięte i ładnie powywijane, zbireram takie dla moich rodziców do ogórka, tylko wczesniej trzeba je umys a potem dla piekności pomalować :);) chocolate014 ma racje: w normlanych warunkach tez są rózne niedogodności w lasach i dzbaneczniki jakos zzyja, ale z tego co pamietam Sathis chce tam wpuścic jakieś zwięrzatka. Ale i tak proponuje zebrac z rzeki, umyc, jak wyschnie to potem szczota drucianą i na koniec pomalować i będzie sie nazywało że terro domowej roboty ;)

Edytowane przez kilof23
Odnośnik do odpowiedzi

ja mam z lasu juz (misja specjalna dla mojego mezczyzny :ninja: )- jakies drzewo iglaste bo zywica pachna, umylam i mieszkancow nie ma. teraz planuje topsin i do terra (kilof23 dobrze pamietasz - tam maja byc zabole :) ). dzis moze dam w temacie o moim projekcie fotki nowe :D

Odnośnik do odpowiedzi

ale to bedzie sie swiecilo jak z przeproszeniem psu jaja na wiosne po tym lakierze <_< chyba ze masz jakies foto tak wykonanego konarka?

zapraszam do dzialu technika-> fotografie gotowych dziel- tam mozna zobaczyc jaki konarek mam chwilowo zamontowany i udzielic mi jakichs cennych rad :)

Pozdro

Sathis

Odnośnik do odpowiedzi

zdjęć nie moge pokazać bo wszystkie konarki są w ogrodzie przykryte sniegiem :P może jednak nie musisz lakierem bo w ogrodnie taki swiecący konarek po pewnym czasie straci barwy i swoją świetność ale nie zgnije bo właśnie sie go tak przygotowuje, ale w terrum nie potrzeba taki warunków jak na zewnatrz (zważywszy ta stuningowane bajorko) także myśle że sam drewnochron styknie :)

Odnośnik do odpowiedzi

no dokladnie- taki polysk w terra to by troszke byla przesada :D moze faktycznie tak to zrobie- chwilowo mam jakis tam konarek z sosny to tez tak szybko nie rozmoknie :) a jak tylko znajde czas to skocze gdzies nad Odre i wygrzebie jakis ladniejszy korzonek :lol:

Odnośnik do odpowiedzi

no ja nie maluje chwilowo bo kora iglakow jest calkiem ladna, jakkolwiek to nie jest dokladnie to czego szukalam.

wkrotce wybiore sie na jakies bagienko to moze znajde jakis ladny korzen.

zmieniajac odrobine temat- czy ktos ma jakis pomysl jak montowac dzbanki w terra by wygladalo to ladnie? z racji tego ze nie trafilam na odpowiedni korzen nie moge tego zrobic w jego odnogach jak planowalam.

tu: http://nepenti.pl/forumpl/index.php?showto...amp;#entry63663

znajduje sie link do tematu z moim terra, moze ktos po obejrzeniu fotek na cos wpadnie.

bylabym wdzieczna

pozdro

Sathis

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.