CFHs Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Ja nigdy nie słyszałem o żywej - suszonej karmie dla ryb, bo właśnie taką karmą warto karmić siewki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 No wiem ale mi chodzi że kiedyś ogólnie czytałem że rośliny tylko trawią żywe owady które się ruszają. Tak więc czy fragmenty konika polnego byłyby odpowiednie dla siewek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 No wiem ale mi chodzi że kiedyś ogólnie czytałem że rośliny tylko trawią żywe owady które się ruszają. Tak więc czy fragmenty konika polnego byłyby odpowiednie dla siewek? Możesz położyć fragment tego stworzenia na siewce i symulować ruchy żywego konika polnego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 tak kilka minut? Tak wogole jak owady przestają się ruszać to roślina dalej je trawi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Oczywiście że tak. Owad nie zostanie strawiony w kilka minut. Ruchy owada dają znać rosline że to coś więcej niż liść który spadł na rośline i zaczyna procesy trawienne. Owad nie rusza się przez cały ten czas bo po kilku minutach pada z wycięczenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 dzięki za pomoc chłopaki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 (edytowane) tak kilka minut? Tak wogole jak owady przestają się ruszać to roślina dalej je trawi? Myślę, że tak co najmniej 10 min. Edytowane 25 Grudnia 2012 przez CFHs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Możesz położyć fragment tego stworzenia na siewce i symulować ruchy żywego konika polnego. Należy także uważać, by symulowane ruchy były jak najbardziej zgodne z rodzajem stworzenia. Nie wprowadzamy rośliny w błąd i nie symulujemy ruchów konika wrzucając np. muchę ani na odwrót! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 Należy także uważać, by symulowane ruchy były jak najbardziej zgodne z rodzajem stworzenia. Nie wprowadzamy rośliny w błąd i nie symulujemy ruchów konika wrzucając np. muchę ani na odwrót! Cieszę się, że to dodałeś, na śmierć o tym zapomniałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raiokouczan Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 (edytowane) To jak symulować ruchy gdy dokarmiamy pokarmem dla ryb Rosiczce nie robi różnicy czy żywe czy martwe dostaje , ważne, że by było w tym czymś dużo białka. Żywego pokarmu wymaga jedynie Muchołówka (pływaczy i aldrowand raczej nikt nie dokarmia). Siewki rosiczek zawsze dokarmiam pokarmem dla ryb. Rozdrabniam i kładę igłą na liściu. Jak mówimy o ciekawych sposobach dokarmiania, to może ktoś pójdzie w tę stronę http://www.mail-sport.cz/proteiny.vitalmax...cfm-protein.gif Edytowane 25 Grudnia 2012 przez Raiokouczan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 (edytowane) Hehe rosiczki nie potrzebują żywych owadów, nic nie musisz stymulować, same wyczują, że to białko i zaczną trawić. Pomyliło ci się chyba z muchołówką, która trawi zwykle tylko żywe owady, w przeciwnym wypadku pułapka szybko się otwiera i nie rozpoczyna trawienia. Edit: Raiokouczan był szybszy Edytowane 25 Grudnia 2012 przez Radek:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 25 Grudnia 2012 Share Napisano 25 Grudnia 2012 A no to jeszcze lepiej ;p dzięki jeszcze raz chłopaki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Kupiłem karmę dla ryb ale to sa takie suche płatki. Będzie to ok? I czy mam je posypać takie suche czy pierw namoczyć w przegotowanej wodzie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Zależy od wielkości roślin jak bardzo małe to pokrusz i połóż na listku, nic nie zalewaj wodą, mogłeś kupić pyłek kwiatowy, mniej pleśnieje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 No mogłem, za bardzo się na tym nie znam jeszcze nigdy tak siewek nie dokarmiałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi