Skocz do zawartości

Ventrata Na Chlodnym Parapecie

Gość beduiniec

Rekomendowane odpowiedzi

Gość beduiniec

Mam pewne obawy co do trzymania ventraty na parapecie w zimowym sezonie. Chodzi o to ze na okno przy ktorym stoi kwiat jest nieco starsze i nie dokonca szczelne i jesli jest wiekszy mroz i silny wiatr na tym parapecie moze byc nawet 3-5 stopni chlodniej (czyli moze spasc nawet do 13 stopni) niz w po srodku pokoju. Na razie nic sie nie dzieje ale jak nadejda mrozy to nie wiem jak zniesie je moj chwast. Wytrzyma taka niska temerature czy przeniesc w inne miejsce????

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak moją trzymałam w zeszłym roku i zniosła to swietnie, tyle że chyba aż do 13*C temperatura nie spadała, aczkolwiek powinna wytrzymać moim zdaniem, taki inermis ma w naturze spadki nawet do 7*C i mu to pasuje, a Ventrata jest wytrzymała.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość beduiniec

Ja zauwazylem ze u mnie rozwoj dzbankow jest o wiele wolniejszy niz jeszcze jakis miesiac czy dwa temu. Mimo to zostawic go czy przeniesc????

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.