Gość beduiniec Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 Mam pewne obawy co do trzymania ventraty na parapecie w zimowym sezonie. Chodzi o to ze na okno przy ktorym stoi kwiat jest nieco starsze i nie dokonca szczelne i jesli jest wiekszy mroz i silny wiatr na tym parapecie moze byc nawet 3-5 stopni chlodniej (czyli moze spasc nawet do 13 stopni) niz w po srodku pokoju. Na razie nic sie nie dzieje ale jak nadejda mrozy to nie wiem jak zniesie je moj chwast. Wytrzyma taka niska temerature czy przeniesc w inne miejsce???? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 23 Listopada 2007 Share Napisano 23 Listopada 2007 Ja tak moją trzymałam w zeszłym roku i zniosła to swietnie, tyle że chyba aż do 13*C temperatura nie spadała, aczkolwiek powinna wytrzymać moim zdaniem, taki inermis ma w naturze spadki nawet do 7*C i mu to pasuje, a Ventrata jest wytrzymała. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejświderski Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 a dzbankowala?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 26 Listopada 2007 Share Napisano 26 Listopada 2007 Dzbankowała, szacuje, że mogła mieć jakieś 15-16*C Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejświderski Napisano 26 Listopada 2007 Share Napisano 26 Listopada 2007 Oo nie spodziewałem sie ze w takiej temperaturze jakikolwiek dzbanecznik (nawet ventrata) jest w stanie zadzbankować. Gratulacje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość beduiniec Napisano 26 Listopada 2007 Share Napisano 26 Listopada 2007 Ja zauwazylem ze u mnie rozwoj dzbankow jest o wiele wolniejszy niz jeszcze jakis miesiac czy dwa temu. Mimo to zostawic go czy przeniesc???? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilof23 Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 zostaw go tam, a ilością dzbanków sie nie martw, urosną na wiosne jak sie więcej słońca pokaże Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doncia Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 To dzbanecznik zimuje czy nie ??? Ja swojego ventrate trzymam na kwietniku Ale narazie wszystko jest ok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 To dzbanecznik zimuje czy nie ??? Ja swojego ventrate trzymam na kwietniku Ale narazie wszystko jest ok Oczywiście dzbaneczników nie zimujemy. Przez cały rok hodujemy je w takich samych warunkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi