eoj Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2008 hm.... mam nadzieję że zapyliłem. prawdę mówiąc to nie wiem. pomerdałem palcem po pręcikach i słupkach, więc mam nadzieję że zapyliłem. tak, wiem ręce załamałaś nad moim sposobem zapylenia . Ale lenistwo nie zna granic . Miesiąc to sporo czasu, ale w takim razie nie będę odcinał łodyżki. Może coś z tego wyjdzie pozdrawiam eoj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Teraz nie ma juz sensu ciąć, największy wysiłek już był - wytworzenie pędu Jeśli kwiatki całe szybko zeschną to znaczy, że nie zapyliles, natomiast jesli dno kwiatu długo bedzie jeszcze zielone to zapyliłeś i wytwarzaja sie nasiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eoj Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 O, to bardzo cenna uwaga. W takim razie nic nie obcinam i teraz będę obserwował co dalej z tego będzie. Na razie wszystko jest zielone, więc pewna nadzieja jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 A może ktoś napisać jaką techniką zapylacie kwiaty?(palcem,pędzelkiem czy innymi sposobami)Nadmienię że muchołówka wypuściła mi teraz 1 pęd kwiatowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Wszystko jedno czym, byleby sie pyłek przylepiał Paluch jest mało precyzyjny, ja najbardziej lubię do tego celu pałeczki do uszu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eoj Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 Miałaś rację Szamanko, paluszek się nie spisał. Nici z rozmnażania wyszły. wogóle roślinka mi troszkę podupadła przez zimę, ale już odżywa . Jak było słoneczko i trochę ciepła to załapała się na pierwszą muchę w tym roku . Miałem ją rozsadzać, ale chyba sięjeszcze rok wstrzymam, żeby mi porządnie odżyła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Lepiej jak już się pogoda ustabilizuje na wiosenną przesadzić jeśli ma ciasno, nie musi być w jakimś super stanie. Przez lato dostanie słonka i jej w sierpniu nie poznasz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Troche odkopuje temat ale chcialbym teraz zobaczyc jak wyglada twoja roslinka. Jest mozlowiosc zobaczenie jej teraz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi