Skocz do zawartości

Chciałbym Się Pochwalić :)

eoj

Rekomendowane odpowiedzi

hm.... mam nadzieję że zapyliłem. prawdę mówiąc to nie wiem. pomerdałem palcem po pręcikach i słupkach, więc mam nadzieję że zapyliłem. tak, wiem ręce załamałaś nad moim sposobem zapylenia :). Ale lenistwo nie zna granic :).

Miesiąc to sporo czasu, ale w takim razie nie będę odcinał łodyżki. Może coś z tego wyjdzie

pozdrawiam

eoj

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz nie ma juz sensu ciąć, największy wysiłek już był - wytworzenie pędu

Jeśli kwiatki całe szybko zeschną to znaczy, że nie zapyliles, natomiast jesli dno kwiatu długo bedzie jeszcze zielone to zapyliłeś i wytwarzaja sie nasiona

Odnośnik do odpowiedzi

O, to bardzo cenna uwaga. W takim razie nic nie obcinam i teraz będę obserwował co dalej z tego będzie. Na razie wszystko jest zielone, więc pewna nadzieja jest :)

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

A może ktoś napisać jaką techniką zapylacie kwiaty?(palcem,pędzelkiem czy innymi sposobami)Nadmienię że muchołówka wypuściła mi teraz 1 pęd kwiatowy.

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Miałaś rację Szamanko, paluszek się nie spisał. Nici z rozmnażania wyszły. wogóle roślinka mi troszkę podupadła przez zimę, ale już odżywa :). Jak było słoneczko i trochę ciepła to załapała się na pierwszą muchę w tym roku :). Miałem ją rozsadzać, ale chyba sięjeszcze rok wstrzymam, żeby mi porządnie odżyła.

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej jak już się pogoda ustabilizuje na wiosenną przesadzić jeśli ma ciasno, nie musi być w jakimś super stanie. Przez lato dostanie słonka i jej w sierpniu nie poznasz :)

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 months later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.