tmh Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Część rosiczek (na szczęscie tylko parapetowych, a nie tych z akwariów), zaatakowały chyba mszyce. Czy ktoś mi może pomóc jak i czym poradzić sobie z tymi mszycami? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Weź urwij pokrzywę, zmieszaj z wypalonym papierosem. Nie praktykowałem na owadożerach, ale ten sposób "perskania" jest z ogródka mej babci i z powodzeniem zastępuje chemię. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmh Napisano 27 Listopada 2007 Autor Share Napisano 27 Listopada 2007 Weź urwij pokrzywę, zmieszaj z wypalonym papierosem. Nie praktykowałem na owadożerach, ale ten sposób "perskania" jest z ogródka mej babci i z powodzeniem zastępuje chemię. ha, tylko skąd teraz wziąć pokrzywę?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 ja tam bym sie nie czaila i pryskala piriflorem- to taki areozol na mszyce. dobrze zorganizowana banda mszyc jest w stanie zezrec capensiske w 2-3 dni- tak sie u mnie wydarzylo i choc od razu spryskalam roslina juz bez mszyc padla zameczona wysysaczami- teraz odradza sie z sadzonek lisciowych polecam tez odseparowanie od reszty hodowli- np inny pokoj zeby nie przelazly na pozostale rosliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 A ja polecam provado w aerozolu niezawodny środek i działa dość długo. Sprawdzony na mszycach ,przedziorkach oraz welnowcach.W 100 procentach bezpieczny dla owadozerow. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Ja natomiast używam karate, sprawdzone przeze mnie na owadożerach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi