Skocz do zawartości

Gibrescol - kwas giberelinowy.

Turim

Rekomendowane odpowiedzi

Gibrescol 10MG - przynajmniej ten ktorego uzywalem byly to saszetki 300mg dolaczone do Betoksonu. Trzeba uwaznie czytac ulotke, bo moj zawieral tylko 10% czynnego GA3 czyli 30mg (oznaczeni 10MG). Nalezy z tego zrobic roztwor 0.1% do 1% i moczyc w nim nasiona przez 24-36 godz. Swego czasu lekko spryskiwalem po 2tyg. nasiona bulwiastych, przesadzac z GA3 nie polecam bo moze to prowadzic do znieksztalcenia siewek.

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem betokson - sam, gibrescol nie jest produkowany w polsce od dwóch lat :/ Tak mi powiedziala firma w któej zamawiałem.

Odnośnik do odpowiedzi

powinno to wygladac tak jak w linku ponizej:

http://www.agropak.com.pl/SzczegolyProdukt...p?ProduktID=169

Nawet nie wiem czy gibrescol byl wogole w polsce produkowany czy tylko sprowadzany i konfekcjonowany. Ostatnio kupowalem ten preparat jakies 3-4 miesiace temu w hipermarkecie, mozliwie ze mieli stare zapasy magazynowe.

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Ooo gratuluje :) Lepiej powiedz jak ci się to udało i w jakim sklepie może sieci sklepów :) 35 zl to w sumie niezła cena, bo kupując betokson za 16zł x 2 dostałbyś tylko 6 x 300mg GA3, więc nieźle :)

2,25 grama  :shock:  to na niezły worek nasion starczy :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.