pinki9999 Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Witam, moja S. purpurea od 3 tygodni była przygotowywana do zimowania, cały czas była obok w pokoju z obnizona temp, nastepnie tydzien temu wyniosłem ja do piwnicy, temp około 10 st w ciagu dnia, noce sa mrozniejsze.Dzisiaj zauwazyłem ze kapturnica puszcza nowe kielichy... co mam zrobic? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 nic nie rób - może jeszcze nie weszła w zimowanie i potrzebuje trochę czasu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 sama zaśnie jak ja potrzymasz w takich warunkach- moja tez nie chciala spac ale ja troszke zmusilam i git chrapie az milo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Sarracenie można samemu stopniowo wprowadzać w stan uśpienia obniżając temperature np.: gdy rośnie w domu i temperatura wynosi 25 stopni to należy postawić w takim miejscu gdzie będzie miała 20-15 stopni po tygodniu do miejsca o temp w zakresie od 15-10 stopni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi