Matek# Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Wpadłem na pomysł, aby każdy komu zakwitnie tłustosz wypowiedział się w tym temacie. Należy napisać nazwę gatunkową, datę d/m(+/-) pojawienia się pędu. datę d/m(+/-) otworzenia kwiatu, datę d/m(+/-) przekwitnięcia, w razie zapylenia datę d/m(+/-) pojawienia się nasion, typ rozetki(letnia/zimowa), warunki hodowli i ewentualne "triki". Z góry dziękuję każdemu, kto podzieli się z nami tymi informacjami. Pomoże to w stworzeniu kalendarza, w którym każdy będzie mógł się dowiedzieć kiedy będzie kwitnąć jego tłustosz i jak ma go do tego "zachęcić". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LOLEK888 Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 (edytowane) agnata 15/10/08 ,, agnata x gipsicola 20/10/08 - pojawienie się pąku...rozetka zimowa. Edytowane 23 Października 2008 przez LOLEK888 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 hej, właśnie zakwitł mi tłustosz x 'weser' (27-02-09) i tu moje pytanie skoro jest to tłustosz meksykański to dlaczego zakwita mi on zawsze po okresie spoczynku innych roślin, lub zaraz przed jego zakończeniem? Przecież to jest roślina z innego klimatu (cieplejszego) nie sądzicie że powinien on kwitnąć niezależnie od pory roku? Ktoś wie dlaczego sie tak dzieje? Które z hormonów roślinnych za to odpowiadają? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi