Skocz do zawartości

Pleśń Mszyce Ziemiórki Wszystko Naraz:/

ukszu1500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie moją hodowle zaatakowało wszystko naraz. nie było mnie tylko tydzień w domu. co teraz robić poklei za co sie wziąć jak wszystkie chemikalia naraz użyje to boje sie ze coś sie stanie rosiczką.

Jeszcze te przenosiny forum przez weekend nie działało a teraz każdy dzień działa na niekorzyść. Help szybko proszę z góry dziękuje

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na mszyce i ziemiórki stosuję środek "ABC" http://www.abcogrodu.com.pl/index.php?cid=...;ftype=category do kupienia w ogrodniczym efekt - 0 ziemiórek i mszyc a roślinki zdrowiutkie :) Na pleśń polecam topsin. Ale zamiast katowac roślinki dwoma środkami na raz lepiej będzie chyba najpierw pozbyc się robali a pleśn usunąc narazie mechanicznie.

Edytowane przez albinkolano
Odnośnik do odpowiedzi

najgorsze to sa mszyce z tego towarzystwa to bym najpierw nimi sie zajela chyba ze masz cos co dziala tez na ziemiorki to urzadz im masowa zaglade :D plesn jest najmniej grozna jednak i zebranie faktycznie moze wystarczyc na razie. popieram przedmowce 100% :)

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie odnosnie tematu, moze glupie, ale zawsze warto sie zapytac. Czy istnieje "zloty srodek", ktory zwalcza wiekszosc, moze nawet wszystkie szkodniki zamieszkujace doniczke?

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie tak jak napisał paulo jest to Provado. Jest to jeden z najpopularniejszych i skutecznych środków ochrony roślin przed różnymi szkodnikami. U mnie sprawdził sie bardzo dobrze.

Odnośnik do odpowiedzi

provado badz basudin.Ten ostatni niszczy prawie wszystkie szkodniki występujące w glebie.

polecam lekture:http://nepenti.eu/forum/Najpopularniejsze-rodki-Ochrony-Owadozerow-t6560.html

Odnośnik do odpowiedzi

ok, dzieki ;]

i jeszcze jedno pytanie; czy provado to ten w sprayu, czy jakis inny?

i basudin to srodek owadobójczy w formie koncentratu do sporządzania emulsji?

Edytowane przez fawin
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.