ukszu1500 Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Witam tak jak w temacie moją hodowle zaatakowało wszystko naraz. nie było mnie tylko tydzień w domu. co teraz robić poklei za co sie wziąć jak wszystkie chemikalia naraz użyje to boje sie ze coś sie stanie rosiczką. Jeszcze te przenosiny forum przez weekend nie działało a teraz każdy dzień działa na niekorzyść. Help szybko proszę z góry dziękuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinkolano Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Ja na mszyce i ziemiórki stosuję środek "ABC" http://www.abcogrodu.com.pl/index.php?cid=...;ftype=category do kupienia w ogrodniczym efekt - 0 ziemiórek i mszyc a roślinki zdrowiutkie Na pleśń polecam topsin. Ale zamiast katowac roślinki dwoma środkami na raz lepiej będzie chyba najpierw pozbyc się robali a pleśn usunąc narazie mechanicznie. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez albinkolano Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 najgorsze to sa mszyce z tego towarzystwa to bym najpierw nimi sie zajela chyba ze masz cos co dziala tez na ziemiorki to urzadz im masowa zaglade plesn jest najmniej grozna jednak i zebranie faktycznie moze wystarczyc na razie. popieram przedmowce 100% Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 A czy jesteś pewny, że to mszyce? Małe, drobne, czarne owady to mogą być przędziorki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinkolano Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Preparat o którym napisałem u mnie sprawdził się zarówno na ziemiórki i mszyce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 no to gitesik 2 w 1 jak head and shoulders- do boju do boju.. a potem juz tylko wisienka na torcie czyli topsin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Jak zawsze polecam provado ae działa niezawodnie i na mszycie i na przędziorki ,a przy tym ma przedłużone działanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fawin Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Mam takie pytanie odnosnie tematu, moze glupie, ale zawsze warto sie zapytac. Czy istnieje "zloty srodek", ktory zwalcza wiekszosc, moze nawet wszystkie szkodniki zamieszkujace doniczke? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Wg mnie tak jak napisał paulo jest to Provado. Jest to jeden z najpopularniejszych i skutecznych środków ochrony roślin przed różnymi szkodnikami. U mnie sprawdził sie bardzo dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 provado badz basudin.Ten ostatni niszczy prawie wszystkie szkodniki występujące w glebie. polecam lekture:http://nepenti.eu/forum/Najpopularniejsze-rodki-Ochrony-Owadozerow-t6560.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fawin Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 (edytowane) ok, dzieki ;] i jeszcze jedno pytanie; czy provado to ten w sprayu, czy jakis inny? i basudin to srodek owadobójczy w formie koncentratu do sporządzania emulsji? Edytowane 3 Grudnia 2007 przez fawin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 fawin napisał: czy provado to ten w sprayu, czy jakis inny? Tak, ten w sprayu. Provado w pałeczkach zawiera nawozy przez co jest nieodpowiedni dla roślin mięsożernych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 Basudin jest w postaci koncentratu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fawin Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 chyba kupie provawdo, ale mam jeszcze watpliwosc co do tego czy jest skuteczny na ziemiorki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 Na ziemiorki: Nomolt- formy młodociane Basudin- formy dorosłe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi