Skocz do zawartości

Jakie Błędy Ortograficzne Robimy Na Forum

koma

Rekomendowane odpowiedzi

Wzdrygałem się przed założeniem tego wątku, ale ...

Ja sam popełniam wiele błędów i zdaje sobie sprawę z tego , ale myślę, że taka lista najczęściej popełnianych błędów nam nie zaszkodzi.

Nie piszę o Pubie tylko o całym forum.

Problemy widzę najczęściej z poprawnym pisaniem:

na pewno

w ogóle

dopóki

hodowla

wyrzucić

uwierz

na razie

świeże

przejrzę

ale przeżyć :P

pasożyty

według <- tak tu też trafiają się błędy

sprzedaż

jest napisane a nie pisze

co mam zapewnić moim rosiczkom

Jak ktoś jeszcze coś zauważa, to niech dopisze, to może inni zwrócą uwagę.

Tak wiem sam robię błędy.

Bo jak teraz coś takiego widzę, to patrzę dla pewności na sjp

Polecam doinstalowanie wtyczki z tejże strony, jak ktoś ma wątpliwości :-)

Edytowane przez koma
Ciągle pojawiają się nowe przypadki
Odnośnik do odpowiedzi

to ja sie przyczepie, wg moich wykladowcow od roślin w naszym przypadku nie powinno sie mówić hodowla lecz uprawa. Hodowla jest wtedy gdy tworzy się nowe gatunki. a uprawa kiedy sie poprostu ma rośliny, pielęgnuje i rozmnaża. i nic nowego z tego nie wynika.

uprawa jakoś głupio brzmi ale jak mówię wykładowcom że mam hodowle roślin to większość mnie poprawia że to uprawa.

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak ktoś wagarował to już za późno, poza tym niektórzy mają różne 'dysmózgi', więc może w regulaminie powinno być coś o tym że należy używać przeglądarki z zainstalowaną wtyczką poprawiającą albo ktoś powinien napisać automatyczną poprawiaczkę zintegrowaną z forum?

Odnośnik do odpowiedzi

w regulaminie powinno być coś o tym że należy używać przeglądarki z zainstalowaną wtyczką poprawiającą

A co jeżeli ktoś używa komórki?

Jeżeli ktoś robi błędy (raczej każdy :P ) to albo niech w 'łordzie' pisze i daje później na forum :) A chyba każdy ma słownik w domu :D wiec zachęcam wciągająca lektura

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...

A ja myślę, że wystarczy napisany tekst dla upewnienia się wkleić np. do Worda. To wiele czasu nie zajmuje, a w miarę poprawne pisanie nie tylko ortograficzne, ale i gramatyczne, pomagają w zrozumieniu nawet najbardziej zawiłych wypowiedzi. ;-)

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

OMG jacy wy wymagający jesteście :D Jakby nie było innych zmartwień :D Mi tam specjalnie błędy jakoś nie przeszkadzają. Wiem że czasami niektóre teksty mogą wydawać się wkurzające, ale może niekiedy warto jest odpuścić i dać sobie spokój z tą hiperpoprawnością :D

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.