Gość Nepenthes Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Dlatego jej szukam . Dziwne to, rzadkie i niedostępne . Takie mnie właśnie rajcują. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 dlugo nie zagladalam w ten temat, ale juz czytam faktycznie nie wszystkie sabotki kwitna poprzez przedluzanie lodygi i kolejne kwiaty. jest to natomiast ciekawa grupa storczykow, a i kwiaty maja przepiekne. ja posiadam pinocchio oraz jeszcze jeden, ktory jest zapewne jakas hybryda mniej znana, bo ciezko rozpoznac potrafia produkowac do 12-15 kwiatow co daje okolo roku albo poltora kwitnienia. jesli kupowac te cuda na necie to jest troche sklepow- orchidmania, orchidsklepik itp. trzeba tylko wygooglowac gdzie bedzie akurat sabotek w sprzedazy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 Sabotki są fajne, ale interesuje mnie głównie P. lowii, P. rotschildianum (chyba tak się pisze ) i P. fairreanum. Czy ktoś posiada te gatunki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamyczek Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 (edytowane) Sabotki są fajne, ale interesuje mnie głównie P. lowii, P. rotschildianum (chyba tak się pisze ) i P. fairreanum. Czy ktoś posiada te gatunki? Wpisz sobie w grafice na googlach Michael koopowitz ,to dopiero COŚ. P. fairieanum bardzo mi się podobają,ale dosyć drogie są. O tym Koopowitzu nawet nie wspomne. Edytowane 3 Stycznia 2008 przez Kamyczek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 (edytowane) Zamówiłem sobie storczyka, mianowicie Angraecum calceolum. Ma w miarę fajne kwiatki i dość przystępną cenę, więc się skusiłem . Zobaczymy co z tego będzie. Dołączam przykładowe zdjęcie gatunku: Edytowane 4 Stycznia 2008 przez Nepenthes Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 Daj linka gdzie kupiłeś. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 (edytowane) Kupiłem na www.orchidsklepik.pl, na razie czekam, bo zimno jest i nie wysyłają do czasu kiedy się odrobinę ociepli. NO i doczekałem się... sklep nie wysłał roślinkę przez 3 tygodnie, a gdy im zadzwoniłem, jakiś pan powiedział, że była zła pogoda, a tak nawiasem dodał, że danej rośliny NIE POSIADAJĄ. Zrezygnowałem, ale 5 minut później zadzwoniła pewna pani i powiedziała, że ją mają i wyślą następnego dnia. I co? 4 dni później puściły mi nerwy i znowu zadzwoniłem. Wtedy ta sama miła pani oznajmiła, że jednak storczyk jest w złym stanie i nie nadaje się do wysłania. To chyba tłumaczy wszystko o tej firmie, skoro nawet nie wiedzą co mają na zapleczu i w jakim stanie... Edytowane 2 Lutego 2008 przez Nepenthes Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi