Skocz do zawartości

D. Cocciaculis

RobinCook

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie moje będzie krótkie: czy wytworzenie pędu kwiatowego u tej rosiczki może spowodować że padnie? Pytam bo wiem, że są rosiczki bardzo wrażliwe na pęd kwiatowy. Użyłem opcji szukaj, ale jak chciałem wejść na znalezioną stronę wywalało mnie na strone startową forum:(

Dzięki za pomoc

Odnośnik do odpowiedzi

D. coccicaulis , przynajmniej moja, jest wściekła, praktycznie bez przerwy chce sie rozmnażać ;) kiedy jeden kwiatostan zaschnie to za dwa tygodnie wypuszcza drugi.i tak od wiosny, mam mnostwo nasion z ktorymi nie mam co zrobic więc teraz pęd kwiatowy ucinam jak tylko sie pojawi.

z tego co zauważyłem to w czasie kwitnienia moja D. coccicaulis robi sie brzydsza tzn nie wypuszcza nowych liści a na starych traci kropelki. ale jak wyda nasiona zaraz wypuszcza kilka mlodych, ladnych liści. i znów kwitnie.... więc kwitnienie raczej jej nie zabije, najwyżej okresowo zrobi sie brzydsza,

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.