Marrom Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Na flytrap.pl rozpoczynamy nowy cykl artykułów - Rośliny pseudoowadożerne. W chwili obecnej dodano 3 nowe artykuły: Passiflora foetida - http://www.flytrap.pl/rosliny-pseudoowadoz...ora--meczennica Tasznik - http://www.flytrap.pl/rosliny-pseudoowadoz...psella--tasznik Szczeć - http://www.flytrap.pl/rosliny-pseudoowadoz...ipsacus--szczec W przypadku ostatniego artykułu wykorzystane zostały zdjęcia wykonane przez użytkowników forum - dziękuję za pomoc Miłej lektury. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer_88 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Super strona i świetne artykuły. Czy istnieje możliwość zrobienia artykułu o zbieraniu nasiona kapturnic (kiedy jak itp.) ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) W sumie tam nie ma za bardzo filozofii. Późna jesienią torebki nasienne kapturnic powinny zacząć wysychać i pękać. Warto wówczas ściąć pęd i dosuszyć w domu. Tegoroczne nasiona jeszcze niedojrzałe wyżarły mi ptaki, jakby jedzenia na dworze nie było. Więc z fotek nici. Tutaj jest taka pęknięta torebka nasienna: http://www.carnivorousplants.org/seedbank/.../Sarracenia.htm http://www.sarracenia.com/photos/sarracenia/soreo36.jpg Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nutella Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 (edytowane) Ciekawa strona : ) Dodaję sobie do ulubionych jako stronę z przydatnymi informacjami. Dużo ciekawych artykułów... Adminowi, który to pisał należą się brawa. Aż trudno coś znaleźć, bo tyle ma jedna kategoria odpowiedników Oo. Jeśli chodzi o grafikę, nie podoba mi się. Kiepska jakość. Edytowane 17 Września 2010 przez Nutella Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 17 Września 2010 Autor Share Napisano 17 Września 2010 Witam. Większość artykułów to spadek po dawnej stronie bio.binertia.com . Artykuły wymagają gruntownej aktualizacji (nie wszystko jest zgodne z obecna wiedzą i praktyką niestety). Grafika. Niestety. Mamy taki szablon jaki mamy. Artykuły będą uzupełniane szatą graficzną przy aktualizacji. Zmiana szablonu jest w planie. Problemem jest jednak czas i ograniczone moje zdolności jeśli chodzi o tworzenie grafiki użytkowej. Zakup szablonu na chwilę obecna nie wchodzi w rachubę (inwestuję pieniądze w inne przedsięwzięcia). Trzeba będzie jednak szatę graficzną póki co przeboleć. Jeśli chodzi o aktualizację. Równolegle prowadzę kilkanaście różnych mniejszych większych projektów, forum praca zawodowa. Nie jest to łatwo pogodzić więc aktualizacje muszą jeszcze chwilę poczekać. Nawet jeśli był by ktoś chętny tutaj do pomocy nie udało by mi się takiej pomocy w chwili obecnej skoordynować. W planie mam kończenie rozpoczętych projektów i tam będę szukał pomocy. Niezależnie od tego strona będzie rozwijana o nowe, aktualne artykuły i nowe modyfikacje funkcjonalności. Proszę o cierpliwość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 9 Października 2010 Autor Share Napisano 9 Października 2010 Dwie aktualizacje związane ze stroną. Pierwsza to dodanie kanału RSS z newsami ze strony. Dodatkowo zamieściłem ikonę z linkiem w stopce do dodania strony do swojego igoogla. Druga sprawa to stałe, nowe aktualizacje bazy dzbanków. Dzięki pracy HDDK przybyło sporo opisów morfologicznych roślin. W najbliższej przyszłości planowana zmiana skórki i sposobu wyświetlania wynikowych danych o gatunkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Bardzo przydatna strona, sporo informacji. Dzięki Waszej pomocy zrobiłem system zraszania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 Niestety sporo informacji jest już częściowo nieaktualnych. na przełomie jesieni i zimy planowana jest modernizacja, a później odnowienie informacji zawartych na stronie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Ze względów technicznych, do czasu aktualizacji skryptu strona flytrap.pl będzie wyłączona. Ze względu na brak czasu aktualizacja może mi trochę zająć - nawet do 2-3 miesięcy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Trochę długo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Braltim Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Kiedy można się spodziewać aktualizacji strony? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 nawet do 2-3 miesięcy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Braltim Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 A kiedy dokładniej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Jakby wiedzieli, to by napisali Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Bazy danych wróciły, po długiej przerwie, pod nową domeną: www.carnivorous-plants.pl/bazy/nepenthes www.carnivorous-plants.pl/bazy/pinguicula www.carnivorous-plants.pl/bazy/drosera www.carnivorous-plants.pl/bazy/utricularia Prace nad flytrap w toku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi