Skocz do zawartości

Nowa Strona O Roslinach Owadożernych.

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

Doświadczeni hodowcy roślin owadożernych z pewnością pamiętają stronę internetową owadozerne.pl (bio.binertia.com). WWW.FLYTRAP.PL jest jej odmłodzoną i zaktualizowaną wersją.

Strona jest w trakcie budowy dlatego prosimy traktować obecną wersję witryny jako wersję "beta". Wszelkie błędy techniczne, redaktorskie, sugestie i pomysły prosimy kierować do redaktorów strony. Ułatwi nam to usunięcie błędów lub pomoże usprawnić funkcjonalność witryny.

Zapraszamy do lektury.

Marrom, Turim

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Funkcję adminów pełnią też Turim i Dega ( tcp ). Konstruowaniem strony i przenoszeniem artykułów zajmowałem się sam (pozostali na razie do stycznia mają ograniczony dostęp do internetu). Z tegoż samego powodu chwilowo administrację prowadzę samodzielnie.

Nowe artykuły pojawią się dopiero po połowie stycznia. W chwili obecnej nie mam za wiele czasu i tylko nanoszę najpilniejsze poprawki. Obecnie będę starał poprawić czytelność spisu stron www, katalogów artykułów. Warto by było wzbogacić artykuły o zdjęcia i ciekawe rysunki (niestety rysownikiem jestem kiepskim). Gdyby ktoś miał ciekawe linki do stron prosił bym o przesłanie takowych na moje pw.

Ps. Zapraszam do współpracy:)

Edytowane przez marrom
Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Witam

Od otwarcia witryny www.flytrap.pl w grudniu trwały prace nad poprawieniem funkcjonalności strony. Jedne z bardziej widocznych zmian to możliwość prenumeraty newslettera witryny oraz system zakładkowy w artykułach. Oczywiście na tym się nie zatrzymamy i sukcesywnie będziemy poprawiać funkcjonalność strony.

Kolejnymi nowością jest dział Technika wspierany redakcyjnie przez Bartka Trelę. Zdecydował się na republikację swoich artykułów znanych z forów poświęconych roślinom owadożernym. Pierwsze opublikowane artykuły to:

* System zraszający do terrarium - http://www.flytrap.pl/content/view/83/85/

* Kolumna do demineralizacji wody z wykorzystaniem żywic jonowymiennych - http://www.flytrap.pl/content/view/81/86/

Myślę, że w niedługim czasie pojawią się kolejne ciekawe i pomocne artykuły w wymienionym dziale.

Kolejne dwa nowe artykuły to:

* Fizjologia spoczynku roślin - http://www.flytrap.pl/content/view/73/90/

* Zastosowanie jonitów do uzdatniania wody na cele hodowli roślin owadożernych - http://www.flytrap.pl/content/view/87/85/

Kolejne artykuły i zmiany w przygotowaniu.

Pozdrawiam i zaparzam do lektury.

PS. Dziękujemy wszystkim osobom za sugestie co do treści artykułów oraz za informacje na temat błędów na stronie.

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Witam ponownie.

W serwisie flytrap.pl dodano kilka, myślę, że przydatnych, skryptów:

Zapraszam do ich użytkowania :)

Odnośnik do odpowiedzi

Kawał dorbrej roboty. Moje poczatki wiadomości brały sie z powszedniej wersji strony.

Super ta identyfikacja problemu, ale może w tym wyskakującym okienku podać od razu jakiś link do porad w stylu ---> tu masz dyskusję, spróbuj tego :-)

Brawa za kreatywność.

Odnośnik do odpowiedzi

Skrypt z identyfikacją akurat akurat został przeniesiony ze starej strony. Został tylko odrobinę odświeżony.

Jeśli chodzi o link odsyłający - dobra propozycja. Pomyślę jeszcze nad nią i z pewnością wdrożę. W chwili obecnej "na warsztacie" są inne artykuły więc zajmę się tym później.

Dzięki Koma za celną podpowiedź.

Odnośnik do odpowiedzi

• 5 weeks later...

Bardzo dobra strona, super artykuły, dobrze napisane. Wiele sie mozna nauczyc. Wydrukowalem juz chyba wszystkie artykuły i z niecierpliwoscia czekam na nastepne. Jeszcze raz brawo dla tworcow i oby tak dalej.

Edytowane przez PioFer
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Cieszę się, że artykuły są pomocne. Niektóre wymagają aktualizacji ale to w swoim czasie.

Na dniach ukażą sie nowe artykuły. Obecnie jestem zajęty i nie mam kiedy je dokończyć ale jestem dobrej myśli. W poczekalni są również artykuły innych autorów.

Jeśli macie jakieś szczególne tematy które warte były by poruszenia , proszę dać znać. Jeśli temat będzie ciekawy i będziemy w stanie napisać więcej niż kilka słów z pewnością poruszymy dane zagadnienie.

Odnośnik do odpowiedzi